Câini care miros infecția COVID, folosiți la Spitalul Victor Babeș din Timișoara

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Spitalul Victor Babeș din Timișoara va folosi câini dresați ca să depisteze infecția COVID.

Printr-un proiect al Spitalului Victor Babeș din Timișoara și al Centrului Chinologic Sibiu, unitatea medicală amintită va folosi câini dresați pentru a depista prezența infecției COVID. Vor fi folosiți 5 câini din rasa Ciobănesc German și unul din rasa Ciobănesc Belgian Malinois.

”Am cerut persoanelor cu test pozitiv, dacă doreau sa participe la proiect, se recolta din transpirația de la subțioară, mostre preluate de echipa de la centru de dresaj, și-și făceau treaba specifică", spune doctorul Virgil Musta. Toţi câinii care au recunoscut mostrele cu SARS-CoV-2, chiar dacă instructorii au încercat să-i dezorienteze Au fost selectaţi 5 câini din rasa Ciobănesc German și unul din rasa Ciobănesc Belgian Malinois, cu vârstele cuprinse intre șapte și nouă luni. Antrenamentul a început în ianuarie, dar deja sunt aşi. În momentul când identifică mirosul, ne semnalează prin poziție de așezat sau de urmărire, preluare sau schelălălit către o persoană”, spune medicul Virgil Musta, potrivit Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel