CÂINII și petardele de Revelion 2021. TRUCURI TARI pentru ca animalele de companie să NU se mai sperie

Adisa Codruț |
Data publicării:
Câine cu căciuliță de Crăciun. Foto: Duffy Brook / Unsplash
Câine cu căciuliță de Crăciun. Foto: Duffy Brook / Unsplash

Tudor Tim Ionescu a spus ce putem să facem ca să atenuăm trauma cauzată câinilor noștri de petardele și de focurile de artificii de Revelion 2021. Anul acesta avem un as în mânecă, dacă se poate spune așa: 

Suntem în plină stare de alertă, iar restricțiile pe timp de noapte NU au fost ridicate doar pentru că la noapte este Revelionul 2021. Așa că anul acesta, proprietarii de câini, pentru că aceste animale de companie sunt cel mai des traumatizate de petardele și artificiile trase în noaptea dintre ani,  au un as suplimentar în mânecă: 

„În primul rând, trebuie sunat la Poliție pentru că avem Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive. Practic, tot ce vedem sau auzim pe stradă în aceste zile este interzis. Amenzile sunt între 3.000 și 6.000 RON. Se poate ajunge și la dosar penal cu închisoare de la 3 luni până la 1 an. Am și trimis un mesaj către MAI, după ce au postat pe Facebook, spunându-le că ei trebuie să intervină în aceste cazuri. Singurele „artificii” permise sunt acele steluțe de brad inofensive, care nu fac impact vizual sau auditiv” a spus Tudor Tim Ionescu, pentru DC News.

Ce alte lucruri poți face ca patrupedul să nu aibă probleme cu zgomotul produs de petarde și artificii, află pe DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel