”Cămașa cu sunet”, dispozitivul care le permite celor fără auz să simtă muzica

Adisa Codruț |
Data publicării:
Muzică
Muzică

O cămașă high-tech a fost creată de o firmă britanică și permite celor care și-au pierdut auzul să simtă muzica.

Dispozitiv, auz, muzica. Surorile gemene Hermon şi Heroda Berhane adoră să danseze, dar nu pot auzi muzica deoarece amândouă şi-au pierdut auzul, aşa încât invenţia unei haine cu senzori, care le permite să simtă diferite sunete, le-a transformat total nopţile în cluburile londoneze, potrivit Agerpres, care citează Reuters.

"Cămaşa cu sunet" (Sound Shirt), creată de compania CuteCircuit din Londra, are 16 senzori integraţi în ţesătura sa, şi astfel cei care o poartă pot simţi, de exemplu, sunetele viorilor pe braţele lor, iar sunetele tobelor pe spate. Gemenele Berhane, care şi-au pierdut auzul la o vârstă fragedă, spun că această cămaşă le-a oferit o nouă experienţă. "Este aproape ca şi cum poţi simţi profunzimea muzicii", a declarat Hermon. "Se simte de parcă ne putem mişca împreună", a completat ea.

Francesca Rosella, cofondatoare şi director de creaţie al CuteCircuit, a declarat că aceste cămăşi permit persoanelor fără auz să simtă muzica prin senzaţii. "În interiorul cămăşii - realizată din materiale inteligente - avem o combinaţie de circuite microelectronice ... foarte subţiri şi flexibile, şi de materiale conductoare", a explicat ea. "Toate aceste mici motoare electronice sunt conectate cu aceste materiale conductoare, astfel încât îmbrăcămintea să fie moale şi extensibilă", a povestit Francesca Rosella. "Sound Shirts" nu sunt ieftine şi se aşteaptă ca preţul lor să ajungă la 3.000 de lire sterline, însă Heroda crede că este o sumă care merită plătită de persoanele fără auz care se bucură de muzică aşa cum o fac ea şi sora ei. "Cred că ar putea cu siguranţă să ne schimbe vieţile", a spus ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel