Campania de vaccinare COVID-19: ÎNCĂ O REPROGRAMARE! 66.884 de persoane sub 65 de ani, reprogramate! ANUNȚUL OFICIAL

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Vaccinarea. Foto: Pixabay
Vaccinarea. Foto: Pixabay

CNVAC a anunțat oficial că a reprogramat deja 35.304 persoane care deservesc activități esențiale, dar că va reprograma și alte 66.884 de persoane cu vârsta sub 65 de ani înscrise în etapa a II-a. 

Pentru buna desfășurare a Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19,  Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare împotriva  COVID-19 (CNCAV) face următoarele precizări:  

Începând cu data de 28 ianuarie, 35.304 persoane care deservesc activități esențiale  programate la vaccinare în perioada 28 ianuarie–11 februarie sunt în curs de  replanificare pentru administrarea primei doze. Programarea la vaccinare a acestor  persoane s-a amânat cu 10 zile, începând cu data de 8 februarie, în ordinea programării  inițiale. 

Având în vedere:  

I. Diminuarea cantităților de vaccin livrate anterior de BioNTech Pfizer,  precum și lipsa predictibilității privind tranșele de vaccin livrate de  compania Moderna, pentru lunile februarie și martie. Precizăm că  această companie farmaceutică a anunțat, astăzi, livrarea la data de 5  februarie, a 42.000 de doze (reducere de aproximativ 20%), însă a oferit  asigurarea că numărul acestora va fi suplimentat ulterior; 

II. Comunicatul EMA din 28 ianuarie privind modificarea Rezumatului  Caracteristicilor Produsului (RCP) Comirnaty, respectiv clarificarea  indicației de administrare a dozei de rapel la exact 21 de zile după  administrarea primei doze. 

CNCAV ia ca măsură de siguranță, pentru asigurarea administrării rapelului la  persoanele cărora li s-a administrat doza 1, reprogramarea, începând cu data de 30  ianuarie, a celor 66.884 persoane sub 65 de ani, pentru administrarea dozei 1, între  30 ianuarie și 11 februarie, pentru data de 16 februarie și ulterior, în ordinea  planificării inițiale.(link direct clarificări)

Persoanele cu vârsta peste 65 ani rămân la programarea inițială. Totodată, se va  continua vaccinarea persoanelor din centrele rezidențiale și medico-sociale, a  persoanelor dializate, imobilizate sau nedeplasabile și a celor fără adăpost.

 Fiecare persoană va fi înștiințată prin SMS cu privire la data și intervalul orar la  care a fost reprogramată pentru vaccinare, va primi prin e-mail o nouă recipisă și  va regăsi informațiile în secțiunea „Programările mele” din contul realizat în  platforma de programare. Totodată, noile date vor fi comunicate și telefonic. 

Facem precizarea că această situație este una temporară, până la data de 15 februarie.  Astfel, ca organism interministerial cu rol de coordonare a Campaniei de vaccinare  împotriva COVID-19, CNCAV se preocupă să asigure un mediu favorabil și sigur  pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a tuturor activităților de vaccinare.  

În acest moment, interesul fundamental de sănătate publică în România este  reprezentat de vaccinarea, pe baza consimțământului informat, a cât mai multor  persoane, într-un interval de timp cât mai scurt. CNCAV salută interesul crescut al  cetățenilor pentru vaccinare, interes relevat de datele privind numărul mare de  persoane care s-au vaccinat efectiv și de persoane care s-au înscris pentru vaccinare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel