Campania de vaccinare împotriva gripei, în plină desfășurare

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccinarea
Vaccinarea

Campania de vaccinare împotriva gripei este în plină desfășurare. În județul Olt au fost vaccinate peste 2.000 de persoane, iar în Teleorman a fost repartizată o tranșă de vaccinuri.

Peste 2.000 de persoane din judeţul Olt au fost vaccinate antigripal în ultimele două luni, a anunţat marţi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt, care menţionează că se continuă campania de vaccinare gratuită a populaţiei din grupele considerate la risc şi mai sunt disponibile peste 17.000 de doze din produsul repartizat de ministerul de resort.

Potrivit DSP Olt, Ministerul Sănătăţi va mai distribui judeţului, în noiembrie, alte 33.350 de doze de vaccin antigripal. Pentru sezonul rece 2019 - 2020, DSP Olt a catagrafiat peste 74.000 persoane considerate la risc şi care vor să se vaccineze antigripal.

"Din achiziţia Ministerului Sănătăţii, până în prezent ne-au fost distribuite 19.320 doze (în două tranşe - 1.760 doze tranşa I + 17.560 doze tranşa a -II -a ) de vaccin gripal pentru vaccinarea grupelor considerate la risc, din care s-au realizat 2.184 doze. În cursul lunii noiembrie vom primi încă două tranşe, respectiv 33.350 doze de vaccin gripal (17.550 doze + 15.800 doze), pentru desfăşurarea în continuare a campaniei de vaccinare antigripală", se precizează în informarea DSP Olt.

Persoanele considerate la risc sunt copii între şase luni şi cinci ani,, persoanele cu afecţiuni medicale cronice, gravidele, personalul medical şi cel auxiliar din spitale, ambulatorii, instituţii de ocrotire şi unităţilor de bolnavi cronici, adulţii şi copii din instituţiile de ocrotire socială, persoanele cu vârsta de peste 65 de ani.

Campanie de vaccinare și în Teleroman

De asemenea, în județul Teleorman a început campania de vaccinare antigripală pentru grupele de risc. O primă tranşă de peste 13.000 de doze de vaccin a fost deja repartizată judeţului, informează Direcţia de Sănătate Publică (DSP).

"A fost recepţionată prima tranşă de 13.460 de doze de vaccin antigripal. Dintre acestea, 1.230 de doze sunt destinate strict vaccinării personalului medical din spitale şi alte instituţii sanitare şi medico-sociale. Restul de 12.230 de doze au fost repartizate medicilor de familie pentru imunizarea populaţiei din grupele de risc stabilite de Ministerul Sănătăţii", a declarat coordonatorul campaniei, medicul epidemiolog Luminiţa Dumitraşcu.

Potrivit sursei citate, pentru judeţul Teleorman au fost aprobate în jur de 37.800 de doze de vaccin antigripal, ceea ce reprezintă aproximativ 70% din cantitatea solicitată Ministerului Sănătăţii.

Aceasta a mai adăugat că alte două tranşe de vaccin sunt aşteptate să ajungă în judeţ cât mai curând, întrucât sunt medici de familie care au epuizat toate dozele primite, notează agerpres.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel