Campanie internațională: Se caută donatori pentru un copil cu cea mai rară grupă de sânge

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
La doar 2 anisori, Zainab Mughal are neuroblastom. Pentru a putea suporta tratamentul, are nevoie de donatori de sange
La doar 2 anisori, Zainab Mughal are neuroblastom. Pentru a putea suporta tratamentul, are nevoie de donatori de sange

Zainab Mughal, o fetiță bolnavă de cancer are nevoie de donatori de sânge cu același grupă extrem de rară ca ea. 4 donatori au fost identificați până acum în cursa pentru a găsi sângele cel mai rar în lume și a salva viața unui copil de doar 2 ani. O companie internațională e plină desfășurare pentru fetița bolnavă

O campanie internațională a fot lansată pentru găsirea unor donatori de sânge care să se potrivească unei fetițe de doi ani, care una dintre cele mai rare grupe sânge din lume.

Nu poate primi altfel de sânge

Numai oameni de origine pakistaneză, indiană sau iraniană, care au același tip de sânge ca și Zainab Mughal, a cărui familie este din Pakistan, se vor potrivi cu ea. Mai puțin de 4% dintre persoanele din aceste populații ar putea fi compatibile, potrivit OneBlood, o organizație nonprofit din Florida de Sud care ajută contribuie la campania internațională pentru identificarea și recrutarea de donatori pentru micuță.

Șansele de a găsi donatori compatibili cu această fetiță în alte grupuri etnice sunt zero", a spus Frieda Bright, un manager de laborator la OneBlood, într-un videoclip promovat de organizație. „Căutăm în toată lumea sânge pentru această fetiță".

Luna trecută, OneBlood a anunțat că a găsit doi donatori în Statele Unite și unul în Marea Britanie. Un al patrulea donator a fost identificat miercuri, tot în Marea Britanie. Căutarea va continua în întreaga lume până când organizația va găsi alți trei până la șase donatori, a anunțat OneBlood.

O grupă de sânge foarte rară

Tipul de sânge al unei persoane este determinat de antigeni. Din sângele lui Zainab lipsește un antigen numit „indian B", iar corpul ei va ataca sângele transfuzat care îl conține. Deci, ca și Zainab, donatorii ei trebuie nu aibă antigenul. În plus, trebuie să aibă sânge tip O sau A.

Astfel de donatori sunt „extrem de rari", a declarat Sandra Nance, directorul principal al programului American Donor Rare.

Nance a declarat că programul urmărește cel puțin 59 de tipuri de sânge rar și are peste 120.000 de donatori înregistrați. Ea a spus că nic un donator care să corespundă tipului de sânge al lui Zainab nu a fost înregistrat în baza de date americană a programului atunci când, în septembrie, a început căutarea unor donatori care să corespundă.

Norocul nostru, și-i mulțumesc lui Dumnezeu, au găsit câțiva donatori. Deci, până acum, ea a trecut prin tratamentul normal”, a spus tatăl ei, Raheel Mughal, într-un videoclip al OneBlood. „Dar va avea nevoie de mai mult sânge".

Cancerul lui Zainab, neuroblastom, s-a dezvoltat în celulele nervoase și necesită chimioterapie pentru tratament.
Va trebui să fie complet susținuta de donații de sange pentru a supraviețui tratamentului pentru a ucide acest cancer", a spus Bright. „Sângele nu o va vindeca, dar sângele este foarte, foarte important să o susțină în timp ce suferă tratamentul pentru acest cancer particular".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel