Cancer la gât: Atenție la aceste simptome grave

Cancerul poate afecta mai multe secțiuni ale gâtului (laringe, esofag, trahee), așa că trebuie să cunoașteți factorii de risc și fiți atenți la simptome.

 

Gâtul. Se pot întâmpla foarte multe cu acel tub gol de 5 inci care leagă baza cavității nazale de tubul de vânt și esofag. O durere în gât îți poate lua vocea. Sau un faringe defect (denumirea medicală a gâtului) poate provoca dificultăți de înghițire care vă pot afecta pofta de mâncare. În timp ce în majoritatea cazurilor acestea și alte semne de avertizare pot anunța o răceală sau o altă afecțiune benignă, acestea pot fi, de asemenea, simptome de cancer la gât, notează University Health News.

Potrivit American Cancer Society, peste 15.000 de americani sunt diagnosticați cu cancer la gât în fiecare an. Dacă aveți simptome de cancer la gât, în special dacă persistă, solicitați o evaluare medicală de la medicul dumneavoastră.

Recunoașterea simptomelor cancerului de gât

Cancerul de gât este un termen larg utilizat pentru a descrie cancerele care se formează în faringe, laringe (caseta vocală) și amigdalele. Mai exact, experții clasifică cancerul de gât (cancerul laringian, de exemplu, sau cancerul amigdalelor), pe baza zonei faringelui afectat:

Nasofaringe: secțiunea superioară a gâtului, situată direct în spatele nasului; cancerele din această zonă a gâtului sunt relativ rare.
Orofaringele: porțiunea mijlocie a gâtului, situată în spatele gurii; include, de asemenea, palatul moale, amigdalele și partea din spate a limbii.
Hipofaringele: secțiunea inferioară a gâtului, unde faringe întâlnește traheea și esofagul; adiacente laringelui și adesea grupate cu cancer laringian.

Simptomele cancerului de gât

Cancerul poate afecta mai mult de o secțiune a gâtului și a laringelui, precum și a esofagului (numit cancer esofagian) sau a traheei, în același timp. Simptomele cancerului la gât pot varia ușor în funcție de zona faringelui afectată.

Simptomele cancerului la gât care sunt comune includ:

Dureri în gât, care nu dispar
O forfotă în gât sau pe gât
Durere la ureche

Alte semne specifice locului cancerului de gât pot include:

Nasofaringian: tulpini nazale, blocaje nazale / dificultăți de respirație, dureri de cap, infecții ale urechii recurente, sunete la nivelul urechii / pierderi de auz, dificultăți de deschidere a gurii și dureri faciale sau amorțeală.
Orofaringian: dificultăți de înghițire, probleme de deschidere a gurii sau de mișcare a limbii, schimbări de voce, scădere în greutate inexplicabilă și tuse cu sânge.
Hipofaringian: Înghițirea mucozităților și schimbarea vocii.

În afară de cancerul de gât, mai multe afecțiuni non-canceroase pot cauza aceste simptome, de aceea este important să vă prezentați medicul pentru a obține diagnosticul corect.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel