Cancer. Tratamentul cu fascicul de ioni, creat de fizicieni

Adisa Codruț / 10 oct 2019 / 21:10
Cancer
Cancer

Un grup de fizicieni germani și spanioli au folosit o anumită tehnică ca să descopere cum terapia cu hadron poate distruge cu exactitate tumorile.

Cancer, fizicieni. Oameni de știință de la Centrul de Cercetare MBN, Frankfurt, Germania și colaboratori din universitățile din Murcia și Alicante, Spania, au folosit o anumită tehnică ca să înțeleagă procesul din spatele măsurătorilor experimentale precise ale fasciculelor ionice din apa lichidă - care este cea mai relevantă substanță pentru simularea interacțiunilor cu țesutul uman.

Mai precis, terapia cu fascicul de hadron, adesea folosită pentru tratarea tumorilor solide, implică iradierea unei tumori cu un fascicul de particule cu energie mare, cel mai adesea protoni; acestea își transferă energia către celulele tumorale, distrugându-le, potrivit sciencedaily.

"Este important să înțelegem fizica precisă a acestui transfer de energie, astfel încât tumora să poată fi vizată cu exactitate. (...) Când un fascicul de ioni intră în corpul unui pacient, acesta își transferă energia cinetică în țesut, producând excitații electronice; doza maximă de radiații care distrug celulele este livrată în momentul când se oprește. Prezicerea modului de lovire a tumorii cu precizie, reducerea sau evitarea transferului de energie către țesutul normal adiacent necesită o înțelegere precisă a acestei „puteri de oprire electronică", mai arată sursa citată.

Studiul, AICI.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy