Cancer. Tratamentul cu fascicul de ioni, creat de fizicieni

Adisa Codruț |
Data publicării:
Cancer
Cancer

Un grup de fizicieni germani și spanioli au folosit o anumită tehnică ca să descopere cum terapia cu hadron poate distruge cu exactitate tumorile.

Cancer, fizicieni. Oameni de știință de la Centrul de Cercetare MBN, Frankfurt, Germania și colaboratori din universitățile din Murcia și Alicante, Spania, au folosit o anumită tehnică ca să înțeleagă procesul din spatele măsurătorilor experimentale precise ale fasciculelor ionice din apa lichidă - care este cea mai relevantă substanță pentru simularea interacțiunilor cu țesutul uman.

Mai precis, terapia cu fascicul de hadron, adesea folosită pentru tratarea tumorilor solide, implică iradierea unei tumori cu un fascicul de particule cu energie mare, cel mai adesea protoni; acestea își transferă energia către celulele tumorale, distrugându-le, potrivit sciencedaily.

"Este important să înțelegem fizica precisă a acestui transfer de energie, astfel încât tumora să poată fi vizată cu exactitate. (...) Când un fascicul de ioni intră în corpul unui pacient, acesta își transferă energia cinetică în țesut, producând excitații electronice; doza maximă de radiații care distrug celulele este livrată în momentul când se oprește. Prezicerea modului de lovire a tumorii cu precizie, reducerea sau evitarea transferului de energie către țesutul normal adiacent necesită o înțelegere precisă a acestei „puteri de oprire electronică", mai arată sursa citată.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel