Tumoră de mari dimensiuni, extirpată laparoscopic la Spitalul Militar Timișoara

Adisa Codruț / 15 aug 2019 / 16:05
Operație
Operație

O echipă de medici a extirpat o tumoră de mari dimensiuni printr-o operație minim invazivă la Spitalul Militar Timișoara. pacientul are 67 de ani.

O tumoră de mari dimensiuni a fost extirpată din corpul unui pacient de 67 de ani prin intermediul unei intervenții chirugicale non-invazive. Echipa de medici a fost coordonată vineri, 9 august, de doctorul Andrei Mărginean. Din aceasta au mai făcut parte chirurgul Andrei Tomescu și anestezistul Florin Negrea.

”Intervenția chirurgicală pentru neoplasm sigmoidian a presupus rezecția sigmoidiană cu anastomoză mecanică colorectală laparoscopică. Procedura este una minim invazivă, sunt practicate patru mici incizii la nivelul abdomenului. Timpul de recuperare este rapid, pacientul mobilizându-se încă din ziua operației, iar tranzitul intestinal este prezent din prima zi, postoperator. Tumora a fost de dimensiune mare, stenozând aproape complet lumenul intestinal”, se explică într-un comunicat al Spitalului Militar Timișoara.

Bbărbat de 67 de ani care a suferit operația a ajuns la Spitalul Clinic Militar "Dr. Victor Popescu" din Timişoara prin ambulatoriul de specialitate. Intervenția chirurgicală, se mai precizează pe site-ul unității medicale, a fost de dificultate crescută şi poate fi considerată un succes medical. Pacientul s-a recuperat bine postoperator. Spitalul Militar din Timişoara e dotat cu turn performant de chirurgie laparoscopică, de ultimă generație, care a facilitat intervenția chirurgicală.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy