Cancerul de prostată. Dr Cristian Iatagan: 1 din 7 bărbați va face această boală

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Cancerul
Cancerul

Doctorul Cristian Iatagan, medic primar urolog cu supraspecializare în chirurgie robotică, a explicat la emisiunea Dicționar Medical, care este prevalența cancerului de prostată în lume.

”Cancerul de prostată este, în prezent, o mare problemă de sănătate publică peste tot, în lume. este, de fapt, cel mai des cancer întâlnit la bărbați după 50 de ani”, afirmă medicul urolog Cristian Iatagan la emisiunea Dicționar Medical. Acesta are și o supraspecializare în chirurgie robotică. 

Statisticile susțin - conținuă expertul urolog - că „1 din 7 bărbați, în jurul vârstei de 70 de ani va face această boală”. 

”Cancerul de prostată este o boală perfect diagnosticabilă, vindecabilă și tratabilă în ziua de azi. Cu condiția să mergem la medic atunci când trebuie ca diagnosticul să fie pus devreme, în stadii incipiente, localizate, ale bolii, când realmente este vindecabilă. Unul poate să plece vindecat de acest cancer”, consideră medicul Cristian Iatagan.

Acesta a mai vorbit e șocul psihologic resimțit de pacient când aude cuvântul ”cancer” sau când e nevoit să-și facă analize:

”Există un șoc psihologic al cuvântului cancer; numai ideea de a face o investigație pentru cancer sperie și îndepărtează pacienții de doctor, dar realitatea este că, la momentul actual, peste tot în lume și în România, cancerul de prostată e o boală de care nu se moare. E o boală perfect vindecabilă, de cele mai multe ori perfect tratabilă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel