Cancerul de prostată, locul 1 în lume. Nu are simptome! Brânzeturile, adevărat PERICOL

Anisia Nica |
Data actualizării: | Data publicării:
cancerul de prostata FOTO: Pexels @nastyasensei @daniel reche
cancerul de prostata FOTO: Pexels @nastyasensei @daniel reche

Ce boli pot apărea după vârsta de 40 de ani la bărbați? Cancerul de prostată, din ce în ce mai diagnosticat.

Există patologii care apar frecvent la bărbați după vârsta de 45 de ani: „cele mai comune și mai cunoscute sunt afecțiunile prostatei care odată cu creșterea și înaintea în vârstă devin din ce în ce mai frecvente. Dacă înainte de 40 de ani vorbim de aceste afecțiuni ale prostatei, cele mai frecvente sunt cele infecțioase, inflamatorii, după 40 de ani încep să apară alte două afecțiuni care sunt din ce în ce mai mult cunoscute și care ies din ce în ce mai mult în evidență. Este vorba despre o problemă benignă, adică de o hipertrofie, o creștere în volum a prostatei, care dă niște manifestări urinare destul de repede în evoluție și o patologie sau o boală malignă: cancerul de prostată” a declarat Dr. Gheorghe Niță, medic primar urolog pentru emisiunea "Vorbește lumea" de la Pro TV.

Simptome

„Dacă vorbim de exemplu de un cancer de prostată, nu sunt simptome. De aceea trebuie să încercăm să facem o depistare activă a acestei afecțiuni. Dacă vorbim de adenomul de prostată, care spuneam că se dezvoltă din zona centrală a prostatei, atunci apar simptome urinare relativ rapid în evoluție, în sensul că acel pacient va urina cu jet urina slab, cu dificultate, cu o golire incompletă a vezicii urinare, va începe să se trezească noaptea. Posibil la un moment dat să aibă chiar și sângerări, să aibă hematurie", anunță doctorul.

În cazul cancerului de prostată lucrurile stau diferit. Specialistul avertizează că în acest caz "simptomele apar mult mai târziu în evoluție. Este un cancer foarte frecvent întâlnit, în unele țări e pe locul I în ceea ce privește afecțiunile neoplazice tumorale la pacienții care trec de 50 de ani. De aceea, orice bărbat care trece de 40-45 de ani, care știe că în familie are istoric de tumoră de prostată la tată sau mama are diverse afecțiuni tumorale în zona genitală, atunci ar trebui să se prezinte în mod activ la medic"

Teste de depistare

Pentru diagnosticul cancerului de prostată "se va face o analiză de sânge numită PSA, care este un marker tumoral. E o analiză ieftină, se va face eventual un examen clinic, eventual o ecografie pentru a încerca o depistare precoce a unui eventual cancer de prostată", dezvăluie medicul

Alimente periculoase 

„E recunoscut faptul că excesul de lactate, de brânzeturi poate avea o influență în ceea ce privește dezvoltarea accentuată a cancerului de prostată", adaugă specialistul și ne recomandă „o viață echilibrată, făcând mișcare cât se poate de mult, tratând infecții atunci când ele apar, evitând excese alimentare, vorbeam de consumul exagerat de brânzeturi, evitarea micilor traumatisme locale care se produc tot timpul"

Riscuri

Medicul avertizează că „dacă îl depistăm târziu, cancerul de prostată poate fi deja într-un stadiu metastatic atunci evident că nu-l mai poți vindeca. Poți să prelungești supraviețuirea pacientului, dar nu mai poți vorbi de vindecare. Cu totul altfel stă situația dacă vorbim de un cancer localizat. Atunci poți să vindeci pacientul. Există intervenții de mare performanță ca pacientul să-și continue viața mai departe ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Sunt așa numite intervenții chirurgicale robotice pe care noi le facem”

Vezi și: Alunițele și legătura lor cu MELANOMUL. Când trebuie îndepărtate

Hematuria, urinatul cu sânge. Fumatul, principala CAUZĂ: Este o dramă! Trebuie să mergem la medic!

Tumorile renale, descoperiri accidentale. Dobra, despre factorii de RISC: Apar cazuri din ce în ce mai DISPERATE, prea avansate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel