Când a apărut, de fapt, virusul SARS-COV-2. Medicii francezi DESFIINȚEAZĂ ipoteza Wuhan

Coronavirus     FOTO pexels
Coronavirus FOTO pexels

Rezultatele muncii cercetătorilor francezi contestă ipoteza debutului epidemiei pe piața chineză din Wuhan, la începutul lunii decembrie 2019.

Noul coronavirus SARS-CoV-2 se afla în circulaţie în Franţa, în noiembrie 2019, potrivit unor lucrări ale unor cercetători francezi, publicate sâmbătă, care pun în dificultate ipoteza apariţiei şi răspândirii Covid-19 dintr-o piaţă din oraşul chinez Wuhan, la începutul lui decembrie 2019, relatează Le Monde.

Medici de la Spitalul Albert-Schweitzer din Colmar, în Haut-Rhin, au reanalizat, în luna mai, sute de scanări toracice ale unor pacienţi internaţi în instituţia lor, începând din octombrie 2019, cu pneumonii grave, intrigaţi de mai multe cazuri clinice care au precedat epidemia de Covid-19.

Prin urmare, la acea dată a fost suspectată prezența noului coronavirus pe teritoriul francez, dar fără analiza probelor biologice, ipoteza a rămas fragilă. 

SARS-CoV-2 circula deja în Franța în noiembrie 2019

 

Lucrarea cercetătorilor francezi a fost publicată sâmbătă, 6 februarie, în Jurnalul European de Epidemiologie, care susține aceste observații: SARS-CoV-2 circula deja în Franța în noiembrie 2019.

Cercetătorii, conduşi de către profesorul Fabrice Carrat, directorul Institutului Pierre-Louis de Epidemiologie şi Sănătate Publică (Inserm, Universitatea Sorbona) au analizat 9 144 de probe sangvine recoltate. 

Dintre cele 9.114 de eşantioane analizate, 13 recoltate începând din noiembrie 2019 şi până în ianuarie 2020 s-au dovedit pozitive la ambele teste .

”Am început să analizăm eşantioane recoltate în ianuarie şi februarie şi am găsit mult mai multe (rezultate) pozitive faţă de ceea ce ne aşteptam”, a declarat epidemiologul Marie Zins de la Inserm, Universitatea din Paris. 

”Aceste rezultate sugerează că, încă din noiembrie şi decembrie, nivelul contaminării în Franţa era deja de un caz la 1.000”, a spus profesorul Fabrice Carrat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel