Carantină prelungită până în 19 iulie în Marea Britanie: Englezii, în pragul valului trei al pandemiei din cauza tulpinii indiene de coronavirus

Dana Lascu |
Data publicării:
Covid-19. Foto: Pixabay
Covid-19. Foto: Pixabay

Premierul britanic Boris Johnson anunță în această seară că regulile de carantină vor rămâne în vigoare încă patru săptămâni, cel puțin, începând din 21 iunie. Carantina se va prelungi, astfel, până pe 19 iulie. Vinovată este noua variantă de coronavirus depistată în India. Iată ce simptome dă această nouă variantă: 

Cele mai multe restricții care se aplică în prezent, în Marea Britanie, vor rămâne în vigoare în perioada de carantină prelungită. Autoritățile britanice spun că prelungirea ei va permite mai multor persoane să facă și doza de rapel de vaccin COVID-19, în condițiile creșterii numărului de cazuri de infectare provocate de varianta Delta a coronavirusului, detectată pentru prima dată în India, notează BBC.

Concret, prelungirea carantinei anti-COVID în Marea Britanie are următoarele efecte:

- Teatrele și locațiile de divertisment vor putea funcționa la o capacitate maximă de 50%
- Cluburile de noapte vor rămâne închise
- Competițiile sportive vor putea primi un număr limitat de spectatori
- Întâlnirile în spațiu în închis sunt permise pentru cel mult șase persoane sau membrii a două gospodării
- Barurile și localurile vor permite grupurile formate din maximum șase persoane sau din două gospodării, indiferent de număr
- Va fi în continuare recomandată munca de acasă
- Se recomandă în continuare precauție la contactele fizice cu prietenii și familia

Marea Britanie, în pragul valului trei al pandemiei COVID-19

Experții britanici au semnalat însă, în cursul acestei săptămâni, o creștere cu două treimi a cazurilor de infectare cu COVID, cu aproape 6.300 de cazuri noi raportate vineri, în ciuda faptului că autoritățile au reușit să vaccineze complet mai mult de jumătate din populația adultă.

Creșterea este pusă pe seama variantei de coronavirus depistată prima oară în India, numită în prezent varianta Delta, după noul sistem de nume al OMS. Potrivit specialiștilor, această variantă este cu 50% mai contagioasă, iar Marea Britanie se află deja în etapa timpurie a valului trei al pandemiei de coronavirus.

Ce simptome dă noua variantă

Tusea, febra, pierderea mirosului și a gustului, durerile de cap, durerea în gât și secrețiile nazale abundente, rămân simptome comune ale bolii provocate de COVID-19 indiferent de varianta cu care o persoană este infectată.

Potrivit surselor medicale, însă, tinerii sunt cei care se infectează preponderent cu varianta Delta și resimt boala ca o răceală mai severă, rămân contagioși și îi pot pune pe alții în pericol.

„Oamenii pot să creadă că este doar o răceală de sezon și să meargă în continuare la petreceri, unde pot transmite virusul la încă șase persoane. Asta amplifică enorm problema. Se poate simți ca o răceală mai rea sau ca o problemă de dispoziție, însă e bine să rămâi acasă și să-ți faci un test", spune Tim Spector, care desfășoară un studiu privind simptomatologia COVID.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel