Care este legătura dintre anxietate și sistemul digestiv. Ce spun specialiștii

DCMedical Team |
Data publicării:
Stresul, anxietate
Stresul, anxietate

Stresul accentuat si emoțiile pot duce la dureri stomacale si alte probleme digestive.

Gândiți-vă că simțiți fluturi în stomac. Nu este doar o vorbă. Limbajul nostru reflectă faptul că multe emoții, inclusiv anxietatea, sunt resimțite în sistemul digestiv. Legătura dintre anxietate și problemele digestive nu rezultă doar în reacții este explicabilă prin faptul că intestinele sunt, după creier, cea mai mare zona cu nervi din organism.

Pot apărea afecțiuni precum greața, diaree sau constipație; dureri de stomac, crampe sau balonare; senzații persistente de foame sau lipsă de apetit care nu au legătură cu nevoile fizice; și chiar afecțiuni medicale precum sindromul colonului iritabil (IBS). 

Vestea bună este că înțelegerea modului în care funcționează această conexiune vă poate ajuta să rezolvați atât anxietatea, cât și tulburările digestive. 

Citește continuarea pe Spectacola și află care este legătura dinte anxietate și problemele de stomac.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel