Castraveții: 4 beneficii de care nu știai

Angela Sabău |
Data publicării:
Castraveți
Castraveți

Castraveții sunt mai mult decât o legumă pentru salată! De fapt, cercetările au arătat de multă vreme numeroasele beneficii ale castraveților, pentru sănătate. 

Beneficiile castraveților pentru sănătate:
1. Remediul împotriva mahmurelii. Castraveții sunt o sursă valoroasă de zahăr, vitamina B și electroliți. Mâncați câteva felii înainte de culcare după o noapte în care ați băut, și s-ar putea să vă treziți fără dureri de cap.
2. Cura pentru respirația urât mirositoare. Pur și simplu așezați o felie de castravete pe cerul gurii, țineți-o acolo 30 de secunde, apoi mestecați și înghițiți. Verificați aceste alte cure de respirație urât mirositoare.
3. Calmează ochii obosiți. Deoarece castraveții conțin 90% apă, pot ajuta la ameliorarea umflăturii ochilor.
4. Vitaminizant. Castraveții conțin toate aceste vitamine și minerale: vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, acid folic, vitamina C, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu și zinc.

Castraveții sunt de fapt un fruct, nu o legumă. Se dezvoltă din floarea de castravete și conține semințe
Originar din India, castraveții se credeau cândva otrăviți.
Se crede că sintagma „răcoros ca un castravete” provine din faptul că pe vreme caldă, interiorul unui castravete rămâne mai rece decât aerul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel