Cât supravieţuiește noul coronavirus, în funcție de temperatură și tipul de suprafață contaminat

Telefon
Telefon

Temperatura, umiditatea şi tipul suprafeţei influenţează perioada de supravieţuire a noului coronavirus, afirmă un nou studiu.

Noul studiu (link direct), publicat marţi în jurnalul Physics of Fluids, a analizat timpul de uscare a picăturilor respiratorii de la subiecţi diagnosticaţi cu COVID-19 pe diferite suprafeţe din diferite orașe. 

Particulele contagioase sunt expulzate din gură sau nas când o persoană infectată tuşeşte, strănută sau chiar în timp ce vorbeşte.

Cercetătorii au examinat suprafeţele cele mai frecvent atinse, precum clanţe şi ecrane de telefoane smartphone, dar și cît influențează temperatura și umiditatea. 

Potrivit studiului, temperaturile ridicate au ajutat la uscarea mai rapidă a picăturilor şi au redus drastic şansele de supravieţuire ale virusului. În zonele cu umiditate crescută, picăturile s-au menţinut mai mult timp pe suprafeţe,  iar şansele de supravieţuire ale virusului au fost mai mari.

Mai mult, cercetătorii atrag atenția că unele suprafeţe, precum ecranele telefoanelor, dar şi cele din bumbac ori lemn, ar trebui curăţate mai des decât cele din sticlă şi oţel care au o capacitate de evaporarea a particulelor mai rapidă.

 

 

Studiul integral, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel