Cazurile COVID-19 ar putea crește odată cu răcirea vremii. AVERTISMENTUL SPECIALIȘTILOR

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Răcirea vremii ar putea duce la creșterea numărului de cazuri de Covid-19. Foto: Pixabay
Răcirea vremii ar putea duce la creșterea numărului de cazuri de Covid-19. Foto: Pixabay

Numărul cazurilor noi de COVID-19 a început să crească mai ales în regiunile mai nordice, ceea ce îi determină pe experți să avertizeze asupra posibilului pericol. 

Experiența acumulată după aproape doi ani de pandemie ne arată că iarna numărul cazurilor de COVID-19 crește. Epidemia a izbucnit în decembrie 2019, iar primul val s-a întins până la jumătatea primăverii în 2020. Cel de-al doilea val a fost în toamna și iarna anului trecut, iar în primăvară a venit un al treilea. Suntem în plin val 4 al pandemiei care s-a declanșat, în România, la intrarea în toamnă și, deși numărul cazurilor pare să fi început să scadă, nu poate spune nimeni cu certitudine ce va fi. 

Pe de altă parte, însă, specialiștii americani spun că numărul cazurilor ar putea să crească din nou în următoarea perioadă și că asta s-ar datora faptului că oamenii au tendința de a se aduna mai mult în interior atunci când este mai frig. În plus, oamenii vor călători în timpul sărbătorilor, arată Spectacola.ro.

Cu toate acestea, ei notează că numărul mai mare de persoane vaccinate, precum și imunitatea dobândită prin infecție și protocoalele de siguranță continue ar putea menține creșterea la un nivel minim.

Numărul cazurilor noi, al spitalizărilor și al deceselor a scăzut în ultimele săptămâni, pe măsură ce mai multe persoane se vaccinează, iar protocoalele de siguranță rămân intacte în multe locuri.

Dar, în ultimele săptămâni, numărul de cazuri este din nou în creștere în unele state din nord-estul și vestul mijlociu al SUA, la fel și în Alaska, cel mai nordic stat al Americii. În cinci state - Iowa, Oklahoma, Alaska, Vermont și New Hampshire - cazurile de COVID-19 au crescut cu 10 procente în ultimele două săptămâni.

Acest lucru a dus la îngrijorări cu privire la faptul că vremea mai rece joacă un rol. Temperaturile mai scăzute și vremea ploioasă tind să împingă oamenii în casă, mulți dintre ei nu poartă măști.

„Suntem întotdeauna îngrijorați că atunci când vremea se răcește și tot mai mulți oameni intră în casă, aceștia petrec mai mult timp în interior, în strânsă asociere unii cu alții. Acesta este un mediu în care se vor răspândi virusurile respiratorii", a declarat Dr. William Schaffner, expert în boli infecțioase la Școala de Medicină a Universității Vanderbilt din Tennessee, citat de Healthline.com.

Cât de mult vor fi afectate aceste state de extinderea valului Delta, aflați pe Spectacola.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel