CDC: COVID-19, a treia cauză PRINCIPALĂ de deces în SUA, în 2020. E depășită doar de boli de inimă și cancer!

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Coronavirus, COVID-19
Coronavirus, COVID-19

COVID-19 a fost a treia cauză principală de deces în Statele Unite anul trecut, după boli de inimă și cancer, potrivit datelor provizorii publicate miercuri de Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

COVID-19 a intrat direct pe locul 3 în topul celor mai fatale boli din SUA. Rata deceselor din 2019 până în 2020 a crescut cu 15,9%, crescând de la 715,2 la 828,7 decese la 100.000 de persoane, conform raportului (link direct raport) publicat miercuri de CDC. 

TOP 10 cauze de deces în SUA

Datele timpurii au arătat că primele 10 cauze principale de deces în 2020 au fost:

1) Boala de inimă,

2) Cancer,

3) Covid-19,

4) Vătămare neintenționată,

5) Accident vascular cerebral,

6) Boală respiratorie cronică inferioară,

7) Boala Alzheimer,

8) Diabet,

9) Gripa și pneumonia,

10) Boală de rinichi.

Cercetătorii de la Centrul Național pentru Statistici de Sănătate au analizat datele certificatelor de deces din Sistemul Național de Statistici Vitale, analizând cu atenție decesele în rândul rezidenților SUA în perioada ianuarie-decembrie 2020

„COVID-19 a fost a treia cauză principală de deces în 2020, înlocuind sinuciderea ca una dintre primele 10 cauze principale de deces”, au scris cercetătorii, în raport. Anterior, sinuciderea a fost a 10-a cauză principală de deces, dar a fost eliminată de pe listă pentru 2020, pe măsură ce decesele cauzate de Covid-19 au crescut.

Cercetătorii au descoperit, în raportul lor, că aproximativ 3,36 milioane de decese au avut loc anul trecut. COVID-19 a fost raportat ca fiind cauza principală sau o cauză care contribuie la deces pentru aproape 378.000 - sau aproximativ 11,3% - din aceste decese. Datele au arătat că bolile de inimă au cauzat 690.882 de decese, iar cancerul a provocat 598.932 de decese.

Datele au arătat, de asemenea, că, în ansamblu, ratele de deces au fost cele mai ridicate în rândul comunităților americane negre și native sau din Alaska, adulți cu vârsta de 85 de ani și peste, și bărbați. Rata mortalității COVID-19 a fost în mod specific cea mai mare în rândul hispanicilor, potrivit raportului CDC.

Datele sunt doar parțiale, de aceea ele s-ar putea modifica pe măsură ce se primesc informații suplimentare. Deoarece investigarea cauzelor de deces necesită timp, datele finale pentru un anumit an sunt publicate de obicei la aproximativ 11 luni de la sfârșitul calendaristic al acestuia.

Speranța de viață din Statele Unite a scăzut, de asemenea, un an în prima jumătate a anului 2020, potrivit raportul provizoriu publicat de Centrul Național pentru Statistici de Sănătate al CDC în februarie (link direct raport). Raportul arată că speranța de viață a SUA a scăzut la 77,8 ani, adică la valoarea la care era în 2006!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel