CDC recomandă gravidelor și femeilor care alăptează din SUA să se vaccineze contra COVID-19

Dana Lascu |
Data publicării:
COVID-19 la gravide. Când e momentul PERFECT să se vaccineze, FOTO pexels
COVID-19 la gravide. Când e momentul PERFECT să se vaccineze, FOTO pexels

CDC a publicat noi date privind siguranța vaccinurilor COVID-19 în rândul gravidelor și a actualizat recomandarea ca toate persoanele cu vârsta de 12 ani și peste să se vaccineze împotriva COVID-19. În SUA sunt aprobare trei vaccinuri: Pfizer & BioNTech, Moderna și Johnson & Jonson.

Femeile însărcinate ar trebui să se vaccineze împotriva COVID-19, conform unei noi analize care nu a arătat un risc crescut de avort spontan, a anunțat Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA.

„CDC încurajează toate persoanele însărcinate sau persoanele care se gândesc să rămână însărcinate și cele care alaptează să se vaccineze pentru a se proteja de COVID-19”, a declarat directorul CDC, Dr. Rochelle Walensky. „Vaccinurile sunt sigure și eficiente și nu a fost niciodată mai urgent ca acum să creștem rata vaccinării, deoarece ne confruntăm cu varianta Delta extrem de transmisibilă și vedem efectele severe ale COVID-19 în rândul gravidelor nevaccinate”, a continuat aceasta, într-o declarație oficială. 

CDC a declarat că nu a găsit probleme de siguranță pentru femeile gravide, nici în noua analiză, nici în studiile anterioare. Femeile însărcinate pot fi inoculate cu oricare dintre cele trei vaccinuri care au primit autorizație de urgență - Pfizer, Moderna sau Johnson & Johnson.

Noua analiză CDC externă a datelor actuale din registrul de gravide v-safety a evaluat vaccinarea la începutul sarcinii și nu a găsit un risc crescut de avort spontan la aproape 2.500 de femei însărcinate care au făcut un vaccin mRNA COVID-19 înainte de a 20-a săptămână de sarcină. Avortul spontan apare de obicei la aproximativ 11-16% din sarcini, iar acest studiu a constatat că ratele de avort spontan după administrarea unui vaccin COVID-19 au fost de aproximativ 13%, similar cu rata preconizată de avort spontan în populația generală.

Agenția notează (link direct sursa informației) și că gravidele trebuie să discute despre acest lucru cu furnizorii lor de asistență medicală.

Sarcina crește riscul de forme severe de COVID-19, conform CDC, iar infectarea cu coronavirus în timpul sarcinii crește riscul de nașteri premature.

CDC a declarat că le recomandă tuturor persoanelor cu vârsta de cel puțin 12 ani să se vaccineze împotriva COVID-19, inclusiv persoanele care sunt gravide sau care alăptează.
Noile linii directoare survin în condițiile în care cazurile de COVID-19 și spitalizările au crescut în toată țara în ultima lună. Unele spitale din Arkansas, Florida, Louisiana și Mississippi au rămas fără paturi libere, iar focarul de coronavirus se răspândește dincolo de epicentru în sudul SUA până în Oregon și statul Washington.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel