Ce ar trebui să mănânci pentru a-ți asigura necesarul de vitamina D

Angela Sabău |
Data publicării:
Vitamina D          Foto: Pixabay
Vitamina D Foto: Pixabay

Iată o listă de alimente bogate în vitamina D pe care trebuie să le adaugi în dietă.

În special în sezonul iernii, lipsa vitaminei D poate fi resimțită de mulți dintre noi, Lipsa soarelui poate avea acest efect,însă specialiștii în nutriție spun că putem completa acest neajuns din alimentație.

Vitamina D este esențială pentru organism pentru a lupta împotriva bolilor, problemelor legate de oase și gripei sezoniere. Întărește imunitatea în corpul nostru, ceea ce, în esență, oferă corpului energia pentru a lupta împotriva bolilor comune. Vitamina D poate fi obținută în mod natural și prin lumina soarelui, dar pandemia a făcut destul de dificil acest lucru, din cauza faptului că a trebuit s stăm mai mult în casă.

Iată câteva alimente care sunt bogate în vitamina D:

CITEȘTE PE DC MEDICAL: Sistemul imunitar are nevoie de aceste alimente. NU le ignora

Gălbenuș de ou

O sursă bună de vitamina D, gălbenușurile de ou au multiple beneficii pentru sănătate. Se știe că toată proteina se găsește în albuș, iar grăsimea și mineralele se găsesc în gălbenuș.

Iaurt

Iaurtul este, de asemenea, bogat în vitamina D, care are multiple beneficii pentru sănătate. Este bun și pentru sistemul digestiv, întărește imunitatea și oasele.

Fulgi de ovăz

O sursă excelentă de vitamina D, fulgii de ovăz sunt plini de minerale și vitamine. Se poate lua la micul dejun cu lapte. Consumul de ovăz integral poate preveni, de asemenea, diabetul.

Ciuperci

Ciupercile sunt un aliment esențial de adăugat în dietă, deoarece sunt o sursă de vitamina D. Ciupercile expuse la lumina UV pot da un nivel mai mare de vitamină D.

Lapte

Un pahar cald zilnic dimineața sau chiar înainte de culcare poate ajuta mult. În timpul iernii, puteți adăuga un praf de turmeric în lapte și puteți bea înainte de culcare. Acest lucru vă va întări imunitatea și vă va ține departe de toate bolile.

Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel