Ce conțin vaccinurile. Substanțe toxice, dezinformare

Florentina Constantin / 07 aug 2018 / 13:26

Tot mai mulţi părinţi refuză să îşi vaccineze pruncii de frica efectelor adverse și a disputelor legate de substanţele pe care le conţin. Cât adevăr şi câtă dezinformare?

Ce substanțe conțin vaccinurile

- antigene ale bolii, o formă inactivată sau slăbită de germeni care provoacă boală împotriva căreia este administrat vaccinul. Antigenele reprezintă elementul de baza al oricărui vaccin, generează imunitatea.

- adjuvanţi, substanţe care ajută vaccinurile să producă o reacţie imună

- conservant, pentru a preveni contaminarea după deschiderea fiolelor

- diluant, un lichid, de obicei soluţie salină sau apă sterilă, folosit pentru a reconstitui un vaccin disponibil sub formă de praf.

Antigenele vaccinurilor sunt cultivate în „medii de creştere" care pot drojdie sau formaledehidă, utilizată în perioada de producere a vaccinurilor.Toate aceste substanţe sunt îndepărtate din produsul final., scrie proimunizare.ro.

Vaccinuri toxice

Ingredientele conţinute de anumite vaccinuri pot fi toxice, doar dacă sunt administrate în doze mai mari decât trebuie. Nu există şi nu a existat niciodată un vaccin care să conţină măcar o singură moleculă de antigel, așa cum diferite surse de pe internet susțin, potrivit proimunizare.ro.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy