Ce este tehnica părul câinelui care ameliorează mahmureala. Cum să renunți la băutură chiar consumând alcool

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Parul cainelui - Foto: Freepik @kues1
Parul cainelui - Foto: Freepik @kues1

Ce este tehnica părul câinelui care ameliorează mahmureala. Cum te poți drege cu alcool.

Mahmureala pare a fi modalitatea prin care organismul ne amintește de pericolele consumului excesiv. Din punct de vedere fiziologic, este un efort colectiv: diareea, oboseala, durerile de cap, greața și tremurul sunt simptomele clasice. Uneori, tensiunea arterială sistolică (numărul de sus) crește, inima bate mai rapid decât în mod obișnuit, și glandele de transpirație produc în exces - dovezi că răspunsul "luptă sau fugi" este amplificat. Unele persoane devin sensibile la lumină sau sunet. Altele suferă de senzații de amețeală (vertij).

Mahmureala, cauze

Cauzele sunt la fel de variate ca și simptomele. Alcoolul este metabolizat în acetaldehidă, o substanță toxică la niveluri mari. Cu toate acestea, concentrațiile rar ating niveluri atât de ridicate, așa că asta nu este o explicație completă.

Consumul de alcool interferează cu activitatea creierului în timpul somnului, așa că o mahmureală poate fi o formă de privare de somn. Alcoolul perturbă hormonii care reglează ceasurile biologice, ceea ce poate explica de ce o mahmureală se poate simți ca o schimbare de fus orar, și invers. 

Alcoolul poate declanșa, de asemenea, migrene, așa că unele persoane pot crede că au mahmureală când de fapt suferă de migrenă indusă de alcool.

Mahmureala începe după ce nivelurile de alcool din sânge încep să scadă. De fapt, potrivit unor experți, cele mai rele simptome apar atunci când nivelurile ating zero.

Ce este tehnica părul câinelui care ameliorează mahmureala

Ingredientul cheie pare să fie "consumul de alcool până la intoxicație"; cât de mult ai băut pentru a ajunge acolo este mai puțin important. De fapt, mai multe studii sugerează că persoanele care consumă alcool ușor și moderat sunt mai vulnerabile la mahmureală decât cei care consumă mult alcool.

Cu toate acestea, există și cercetări care par a fi contradictorii, arătând că persoanele cu istoric familial de alcoolism au mahmureli mai grave. Cercetătorii spun că unele persoane pot dezvolta probleme legate de alcool deoarece beau pentru a ameliora simptomele mahmurelii, potrivit Harvard Health.

7 remedii pentru mahmureală

Desigur, abținerea de la consumul de alcool este cea mai bună soluție. Dar dacă bei, iată câteva sfaturi simple pentru a preveni și a alina suferința.

Consum de lichide. Alcoolul promovează urinarea deoarece inhibă eliberarea de vasopresină, o hormonă care scade volumul de urină produs de rinichi. Dacă mahmureala ta include diaree, transpirație sau vărsături, s-ar putea să fii chiar mai deshidratat. Cu toate că greața poate face dificil să înghiți orice, chiar câteva înghițituri de apă ar putea ajuta la ameliorarea mahmurelii tale.

Consum de carbohidrați. Alcoolul poate scădea nivelurile de zahăr din sânge, așa că teoretic, o parte din oboseală și durerile de cap ale unei mahmureli pot fi cauzate de funcționarea creierului fără suficient combustibil principal. În plus, mulți oameni uită să mănânce când beau, ceea ce poate scădea și mai mult nivelul de zahăr din sânge. Pâine prăjită și suc pot ajuta la readucerea treptată a nivelurilor la normal.

Evitarea băuturilor alcoolice mai închise la culoare. Experimentele au arătat că lichiorurile clare, precum vodka și gin, par să provoace mahmureli mai puțin frecvent decât cele întunecate, cum ar fi whiskey, vin roșu și tequila. Principalul tip de alcool din băuturile alcoolice este etanolul, dar lichiorurile mai închise la culoare conțin compuși chimici înrudiți (congeneri), inclusiv metanolul. Aceleași enzime procesează etanolul și metanolul, dar metabolizatorii metanolului sunt deosebit de toxici, așa că ar putea provoca o mahmureală mai gravă.

Consum de cafea sau ceai. Cofeina nu are puteri speciale anti-mahmureală, dar ca stimulent, ar putea ajuta cu starea de amețeală. Cu toate acestea, este important de ținut minte că cofeina și alcoolul nu ar trebui niciodată amestecate, deoarece cofeina poate masca efectele depresante ale alcoolului, făcând ca cei care consumă să se simtă mai alert decât ar fi altfel.

Luarea de vitamine B și zinc. Un studiu publicat în Journal of Clinical Medicine a evaluat dietele pentru 24 de ore înainte și după consumul excesiv de alcool. A fost un studiu mic, iar rezultatele s-au bazat pe afirmațiile participanților cu privire la ce au mâncat. Cu toate acestea, au constatat că persoanele ale căror consumuri alimentare conțineau cantități mai mari de zinc și vitamine B aveau mahmureli mai puțin severe.

"Părul câinelui". Consumul de alcool pentru a ameliora simptomele unei mahmureli este uneori numit "părul câinelui" sau "părul câinelui care te-a mușcat". Ideea este că mahmureala reprezintă o formă de retragere de la alcool, așa că un pahar sau două ar putea ameliora retragerea. Cu toate acestea, consumul de "părul câinelui" perpetuează doar un ciclu. Nu vă permite să vă recuperați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel