Ce fac cei care nu se pot prezenta la rapel. Andrei Baciu explică

DCMedical Team |
Data publicării:

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu a declarat miercuri, 3 martie, ce se întâmplă cu cei care, din varii motive, nu se pot prezenta la rapel.

Andrei Baciu, vicepreşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor de Vaccinare, a precizat că persoanele care, din diferite motive, nu se pot prezenta la rapel, trebuie să anunțe acest lucru din timp ca să nu se piardă o doză de vaccin.

”Agenția Europeană a Medicamentului a făcut o recomandare foarte clară: pentru vaccinul Pfizer, rapelul trebuie să fie efectuat fix la 21 de zile pentru a atinge imunitatea și protecția maximă. Se poate face până la 35 - 38 de zile, excepțional e indicat să se facă, dar esențial este să îl facem în ziua programată”, a spus Andrei Baciu. Acesta a subliniat că e esențial ca respectiva persoană să anunțe din timp că nu poate ajunge la vaccinare, scrie DC News.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel