Ce fac cei care nu se pot prezenta la rapel. Andrei Baciu explică

DCMedical Team / 03 Martie 2021 / 17:33

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu a declarat miercuri, 3 martie, ce se întâmplă cu cei care, din varii motive, nu se pot prezenta la rapel.

Andrei Baciu, vicepreşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor de Vaccinare, a precizat că persoanele care, din diferite motive, nu se pot prezenta la rapel, trebuie să anunțe acest lucru din timp ca să nu se piardă o doză de vaccin.

”Agenția Europeană a Medicamentului a făcut o recomandare foarte clară: pentru vaccinul Pfizer, rapelul trebuie să fie efectuat fix la 21 de zile pentru a atinge imunitatea și protecția maximă. Se poate face până la 35 - 38 de zile, excepțional e indicat să se facă, dar esențial este să îl facem în ziua programată”, a spus Andrei Baciu. Acesta a subliniat că e esențial ca respectiva persoană să anunțe din timp că nu poate ajunge la vaccinare, scrie DC News.

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy