Ce înseamnă dacă ai Gropițele lui Venus. De ce apar aceste două gropițe la spate. Doar unele persoane le au

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Ce inseamna daca ai aceste gropite la spate - Foto: Freepik & Pixabay @fotograf_74
Ce inseamna daca ai aceste gropite la spate - Foto: Freepik & Pixabay @fotograf_74

Ai Gropițele lui Venus? Ce înseamnă dacă ai aceste două gropițe la spate și de ce apar. Doar unele persoane le au. Iată explicația.

Gropițele lui Venus sunt coloane de piele mici și încrețite care se găsesc de obicei pe partea inferioară a spatelui, în zona lombară, de obicei sub nivelul taliei. Crestăturile se află deasupra articulației în care se întâlnesc pelvisul și coloana vertebrală.

Aceste gropițe ale spatelui sunt numite și gropițele lui Venus. Aceasta este o denumire informală, dar este în general acceptată de comunitatea medicală. Numele provine de la Venus, zeița romană a frumuseții, deoarece gropițele din spate sunt adesea asociate cu frumusețea la femei.

Acestea sunt vizibile pe unele persoane și pot fi considerate atractive din punct de vedere estetic.

Gropițele de pe spate sunt mai frecvente la femei, însă apar de multe ori și la bărbați.

Nu le poți face să apară prin exerciții fizice, deoarece nu există mușchi în zonă care să fie tonifiați. Totuși, pierderea în greutate poate face ca gropițele de pe spate să devină mai proeminente.

Cauzele gropițelor lui Venus

 

Deși nu există o explicație științifică clară pentru apariția gropițelor lui Venus, se crede că acestea sunt rezultatul unei combinații între structura anatomică a oaselor pelviene și distribuția țesutului adipos în acea zonă.

Este important să menționăm că aspectul gropițelor lui Venus poate varia de la o persoană la alta și nu toată lumea le are. De asemenea, frumusețea și atractivitatea sunt subiective și variază în funcție de preferințele individuale.

Cu toate acestea, iată câteva aspecte care pot contribui la apariția gropițelor lui Venus:

- Structura oaselor pelviene

Forma și dimensiunile oaselor pelviene pot varia de la o persoană la alta. Gropițele lui Venus pot fi mai vizibile pe cei cu o structură osoasă mai specifică, care creează o adâncitură în zona lombară.

- Distribuția țesutului adipos

Gropițele lui Venus pot fi mai vizibile atunci când cantitatea de grăsime în zona lombară este redusă. Aceasta poate fi influențată de genetica fiecărui individ și de tipul de activitate fizică practicat.

- Genetică

Moștenirea genetică joacă un rol important în dezvoltarea caracteristicilor fizice, inclusiv a gropițelor lui Venus. Unele familii pot avea o predispoziție genetică pentru aceste caracteristici.

- Tonul muscular

Nivelul tonusului muscular din zona lombară poate afecta vizibilitatea gropițelor lui Venus. Uneori, un tonus muscular mai ridicat poate face aceste gropițe mai evidente.

- Alți factori individuali

Factori precum nivelul de activitate fizică, stilul de viață, dietă, distribuția țesutului adipos în corp și chiar postura pot influența modul în care se observă gropițele lui Venus.

Este important de menționat că nu toată lumea are aceste gropițe și că a avea sau nu gropițe în zona lombară nu indică în mod necesar sănătatea sau nivelul de fitness al unei persoane. Gropițele lui Venus sunt doar o caracteristică fizică naturală, iar frumusețea și atractivitatea sunt subiective și nu trebuie evaluate exclusiv pe baza acestor aspecte.

Se crede că gropițele în general sunt genetice, dar nu există dovezi concrete în acest sens. S-au făcut puține cercetări pe acest subiect, așa că oamenii de știință nu sunt siguri ce gene pot fi legate de gropițe.

Cu toate acestea, dovezile care există sugerează că gropițele pot fi o trăsătură genetică dominantă.

Mituri despre gropițele lui Venus. Ce înseamnă dacă le ai

 

Multe mituri despre gropițele spatelui se concentrează în jurul beneficiilor lor pentru viața sexuală.

De exemplu, unii oameni spun că femeile care au gropițe în spate pot avea orgasm mai ușor, deoarece acestea sunt un semn al unei bune circulații în regiunea pelviană.

Unii chiar susțin că oamenii, în special femeile, pot avea orgasm doar dacă partenerul apasă pe gropițe.

Cu toate acestea, nu există nicio cercetare care să sugereze că aceste afirmații sunt adevărate. Gropițele de pe spate sunt cauzate de ligamentele care leagă osul de piele. Ele nu au nimic de-a face cu circulația sângelui în zonă, potrivit Healthline.

O afirmație care este susținută de unele dovezi este aceea că bărbații găsesc gropițele lui Venus atractive la femei.

Aceasta poate fi o preferință evolutivă legată de beneficiile legate de sarcină, cum ar fi stabilitatea pelviană și capacitatea de a suporta greutate.

Mai mult, persoanele cu gropițe de Venus sunt considerate extrem de norocoase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel