Ce să spui și ce nu pentru a obține ceea ce îți dorești. Paula Neacșu: Oamenii nu știu lucrul acesta. Sunt cuvinte pe vibrație joasă

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
ce sa spui si ce nu. FOTO: Freepik @jcomp
ce sa spui si ce nu. FOTO: Freepik @jcomp

Cum putem obține ceea ce ne dorim și cum să fim recunoscători pentru asta. Terapeutul Paula Neacșu dezvăluie care sunt pașii necesari.

Afirmațiile, mantrele, ne pot ajuta în momentele dificile, iar recunoștința nu trebuie să ne lipsească. Să avem puterea de a fi recunoscători pentru ceea ce avem și suntem poate să cântărească foarte mult în viașa fiecăruia dintre noi.

Paula Neacșu, terapeutul practicant cu multe direcții ale tehnicilor de vindecare, a explicat care sunt cuvintele pe care să le folosim atunci când facem afirmații care ne pot schimba viața, dar și ce cuvinte sunt indicate a fi evitate în mantrele noastre.

Afirmații care îți schimbă viața

În contextul în care poporul român este unul destul de negativist, punând de multe ori răul în față, terapetul a indicat să pornim de la propria persoană, să ne punem în primulpla, fără a fi vorba de egoism.

”Dacă ne ducem la Sfânta Biserică și suntem atenți la slujbă, la Sfânta liturghie, dar mai ales la predica pe care părintele o face, ne dăm seama că acolo se folosesc cuvinte, acolo se folosesc afirmații.

În primul rând, oamenii trebuie să se conecteze la puternica prezență a lui Eu Sunt.

Ce înseamnă asta? Înseamnă că tu trebuie să te conectezi cu tine și să te raportezi la tine. Este știut că în toate limbile pământului, gramatica limbii oricărui popor, verbul întotdeauna se conjugă de la persoana întâi: eu sunt. 

Ești tu și după aceea toși ceilalți, în funcție de cum îi așezi. Și atunci tu trebuie să fii conștient de tine, de binele tău. Să te raportezi întâi la tine și după aceea la alții.

Și primul lucru pe care oamenii ar trebui să îl facă este să spună următoarea afirmație: Eu sunt recunoștință. Eu sunt iubire. Eu sunt sănătate.

Orice afirmație pe care o rostim, întotdeauna va trebui să înceapă cu Eu sunt. Și dacă spunem Eu sunt dintotdeauna.

Fiecare dintre noi putem să avem propriile afirmații, în funcție de ceea ce simțim. Ne conectăm cu noi și spunem: Eu sunt dintotdeauna.

Când spui Eu sunt dintotdeauna ce faci? Te scoți din linia temporală.

De la origini ești recunoștință, ești bucurie, ești mulțumire, ești iubire. Ești tot ceea ce tu dorești. Eu sunt dintotdeauna tot ceea ce eu doresc să fiu.

Trebuie să fim în starea de prezență conștiență, să fim cu trup, minte și suflet acum și aici. Este foarte important să facem pace cu trecutul nostru. Este ceva ce nu mai există. Auzim că îmi rezolv trauma din trecut, îmi rezolv trecutul.

Nu îmi rezolv trecutul, eu fac pace cu trecutul meu. Îmi accept trecutul meu, îmi accept acele acțiuni. Încerc să înțeleg și să mă detașez, să fac pace cu el.

În momentul acum și aici, dacă eu mă gândesc la o acțiune din trecutul meu, mie nu îmi mai provoacă nimic, nicio stare emoțională. Și ne ducem spre ceea ce este cel mai important și indiferent de orice vindecare am vorbi, orice vindecare începe cu iertarea. Nimic nu se poate fără iertare. Iertare, iubire. Astea două sunt”, a mai spus terapeutul Paula Neacșu, în exclusivitate, în cadrul emisiunii Pastila de frumusețe de la DC Medical, Spectacola și DC News.

Vezi și: Semnele deficitului de vitamine. La ce trebuie să fim atenți când suntem obosiți

Afirmațiile care ne fac rău

Astfel, cum cuvintele au puterea lor, este important să fim foarte atenți la ceea ce emitem, la ceea ce gândim.

”În momentul în care spun: Eu nu sunt sănătoasă. Știi ce lansăm în noi, în univers? Boală. Eu nu sunt bogată. Lansez sărăcie. 

Trebuie să cerem foarte clar universului, să știm ce ceea ce cerem și lucruri care se pot concretiza. Universul, anumite lucruri nu le știe, și le ia mot a mot. Unele dintre aceste cuvinte este cuvântul NU.  Oamenii au tendința să meargă foarte mult pe negare.

În momentul în care spui cuvântul Nu și ceea ce urmează după cuvântul nu, mintea funcționează așa. În momentul în care spui Eu nu sunt sănătoasă, practic, în mintea ta îi ceri universului sănătate.

Însă tu îi spui universului că nu ești sănătoasă și că de fapt tu vrei să rămâi în programul de boală, în starea de boală. Acest nu,pe cât posibil, exclus din vocabularul nostru.

Acest nu pus, indiferent în ce context, nu ar trebui folosit. Pot spune așa: Eu am suficienți bani ca să îmi permit să fac tot ceea ce doresc. Am evitat la sfârșit cuvântul vreau și am pus doresc. De ce?

Pentru că dacă spui vreau, este un cuvânt pe vibrație joasă, oamenii nu știu lucrul acesta, este pe vibrație joasă pentru că te duce pe ego. Ego, vanitatea, sunt cuvinte pe vibrație joasă. Și când spui vreau deja te duci pe ego, pe vanitate. Eu îmi doresc.

Când spui asta, deja ridici vibrația, te-ai detașat de ego și te duci pe o vibrație înaltă. Te conectezi cu divinitatea, te conectezi cu sinele tău divin, tu știi ceea ce îți dorești, ești conștient de ceea ce îți dorești și ce să vezi. Chiar se va întoarce la tine ceea ce emiți.

 Important este să crezi, în ceea ce ești tu, în ceea ce rostești, în ceea ce ceri”, a mai spus terapeutul.

Cum să ceri ”sănătate”

În ceea ce privește aspectul sănătății, așa cum a precizat că una gândim și alta cerem, în cazul în care o persoană se află într-o situație dificilă, având anumite probleme de sănătate, acesteia îi va fi dificil să crează în puterea cuvântului, în puterea a ceea ce îi cere universului.

”Ar trebui să dăm crezare, pentru că tocmai gândurile și cuvintele noastre ne-au adus în această stare.

Sunt persoana care tot ce dau oamenilor am experimentat. Și când le vorbesc oamenilor, le vorbesc din experiența mea și din ceea ce am trecut și eu, ca om.

În momentul în care am fost jos, acolo, am spus: Doamne, dă-mi puterea necesară să pot să ies, să pot să mă ridic de jos, unde tu singur m-ai lăsat să alunec.

Tot ceea ce se întâmplă în viața noastră se întâmplă cu un scop, nimic nu este fără un scop anume. Iar oamenii care nu reușesc să iasă din starea aceasta sunt oamenii cărora le este foarte greu să iasă din zona de confort.

Este destul de provocator să ieși din zona de confort, este bine să stai acolo, să nu faci nimic, să nu depui niciun efort.

Ura, invidia, neiertarea, gelozia, bârfa astea sunt adevăratele păcate, care te afundă și mai mult. Sunt energii de vibrație joasă, joasă. Este mai ușor să spui: Uite-l și pe ăsta. Oare ce o fi făcut, sigur a făcut cutare și cutare. Nu. Decât să spui asta, mai bine a-i spune așa: Mă bucur pentru omul acela, că a reușit și Doamne, ajută-mă și pe mine să pot realiza și eu ceva. Ceea ce dorește fiecare să realizeze.

Prima tendință este să ne uităm în grădina vecinului, să și judecăm. Acest tip de judecat ține din originea poporului nostru, avem tendința să judecăm foarte mult, dar oamenii art trebui să înțeleagă un lucru. Ei spun: Nu fac asta că mă judecă Dumnezeu. Nu fac asta că mă pedepsește Dumnezeu. Oameni minunați, Dumnezeu nu pedepsește pe nimeni, Dumnezeu nu judecă pe nimeni. Noi ne judecăm. Este o formă de a ne autocontrola, pentru că aici intervine autosabotorul din noi.

Oamenii care emit astfel de judecăți, astfel de cuvinte, sunt oamenii care nu au încredere în ei. În momentul în care spui aceste cuvinte, tu își spui, încă o dată, că nu ai încredere în tine, în forța ta, în capacitatea ta. (...)  Odată ce m-am bucurat de succesul tău, am ieșit din zona mea de confort, mi-am ridicat vibrația și deja am făcut o acțiune să îmi îndeplinesc un gând, o dorință. Și am adus în fața mea starea de bine.

Starea de bine este dată de ceea ce noi gândim și că oamenii caută fericire oriunde în altă parte decât în ei. Oamenii vor ca alții să se schimbe să le fie lor bine. Nu, schimbarea o facem în noi, schimbarea începe cu noi. Ne schimbăm  noi și în raport  cu noi se schimbă și ceilalți. Cum? Prin atitudine. 

În momentul în care ne schimbăm în bine, ne poziționăm și avem o altă atitudine, pentru că atitudinea face totul. Am o altă atitudine față de o situație anume, față de o persoană anume, față de mine însumi.

Și atunci mă validez pe mine, am încredere în mine, îmi ridic stima de sine și mă accept pe mine, așa cum sunt, pentru că totul este de acceptare.

Este foarte greu să accepți. În momentul în care tu ai conștientizat că ceva nu este în regulă, ai acceptat că nu este în regulă, dar ai acceptat că este nevoie să faci o schimbare, nici nu îți dai seama când faci cei 100 de pași.

Oamenii nu înțeleg că această schimbare, despre care se vorbește peste tot, de fapt noi ne dăm un upgrade, nu restart. Ne schimbăm principiile, ne schimbăm valorile. Și se schimbă totul în jurul nostru în raport cu noi, pentru că noi ne-am schimbat. Oamenii sunt aceiași, însă eu m-am schimbat,în raport cu mine, și atunci oamenii mă percep altfel pe mine”, a mai spus terapeutul Paula Neacșu, care a subliniat că ”diferența între a fi fericit și nefericit, între a avea tot ce îți dorești și a nu avea” ține de recunoștință. Iar explicație este una simplă, în opinia sa.

”Bogăția cea mai de preț a oamenilor este sănătatea. Viața noastră este întreținută de suflet, viața sufletului este întreținută de spirit. Însă viața noastră este dată de respirație. În momentul în care ne naștem, primul sunet pe care îl emitem este cel dat de suflul vieții, am inspirat.

Când plecăm, am expirat, suflul vieții a plecat. Dacă noi am conștientiza cât de important este este actul respirației și am fi recunoscători, iar dimineața ne-am trezi și am spune: Doamne, îți mulțumesc cu recunoștință pentru fiecare inspirație care urmează după fiecare expirație și îți mulțumesc că m-ai trezit și în această dimineață. Își mulțumesc pentru tot ceea ce sunt, pentru tot ceea ce nu sunt, îți mulțumesc, cu recunoștință, pentru tot ceea ce am. Ai spus totul”, a mai spus terapeutul.

Ne învățăm lecția și mergem mai departe

”Este necesar să înveți lecția, din fiecare acțiune a noastră, din fiecare întâmplare noi învățăm câte ceva. Încheiem un capitol și deschidem alt capitol. Mi s-a închis o ușă și mi s-a deschis o altă ușă. Am rezolvat acolo tot ce am avut, mă duc către altceva. Universul, divinitatea, Dumnezeu, Dumnezeul fiecăruia, în cine crede el, ne deschide alte șanse, alte oportunități. Și acum, vin cu altă afirmație și spun așa: Doamne, îți mulțumesc pentru fiecare oportunitate și pentru fiecare șansă, pentru fiecare ușă deschiăs, pentru fiecare om intrat în viața mea. Îți mulțumesc și mă deschid către noi posibilități și noi oportunități. 

Asta ce înseamnă? Că tu deschizi către noi șanse, nu rămâi ancorat acolo. Ai lăsat acolo, în ușa aceea pe care ai închis-o tot ceea ce ai experimentat, iei ceea ce își este de folos și te duci mai departe, nu rămâi acolo pe loc”, a mai spus Paula Neacșu,

Vezi și: Terapia holistică, vindecarea sufletului. Paula Neacșu: Cuvintele noastre ne creează starea noastră de fericire

Mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel