Ce se întâmplă dacă bei bere zilnic. Boala pe care o poate declanșa consumul excesiv de alcool

DCMedical Team |
Data publicării:
Bere     FOTO: pexels.com
Bere FOTO: pexels.com

Consumul zilnic de bere, în cantități mari, poate avea urmări grave asupra sănătății.

Deși alcoolul este deshidratant, un pahar mare și rece de bere la finalul unei zile toride pare cea mai bună idee. Dar, ca în cazul aproape oricărei băuturi, prea mult strică.

Alcoolul poate reprezenta o amenințare pentru organele vitale - în primul rând pentru ficat. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că una dintre funcțiile cheie ale ficatului este de a descompune și filtra toxinele și alte substanțe dăunătoare din sânge - iar alcoolul este considerat o toxină. Dar asta nu este tot ceea ce face acest organ. Acesta produce, de asemenea, proteine, enzime și hormoni pe care organismul îi folosește pentru a se feri de infecții.

Potrivit Jopkins Medicine, ficatul este, de asemenea, responsabil pentru producerea bilei, care ajută la descompunerea grăsimilor în intestinul subțire în timpul digestiei și elimină deșeurile. Organul ajută chiar și la reglarea coagulării sângelui. Ca motor din spatele atâtor procese esențiale din organism, este vital ca ficatul să rămână în formă maximă pentru a putea funcționa corect și pentru a vă menține sănătos. Dar dacă beți prea mult alcool, care ar putea consta în mai mult de două-trei beri în fiecare zi, atunci ați putea fi expus riscului de deteriorare a ficatului, potrivit Addictioncentre.

Citește continuarea pe Spectacola și află care este efectul consumului regulat de alcool, chiar și o bere zilnic, dacă este consumată pe o perioadă lungă de timp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel