Ceaiul de tei, pansamentul sufletului și al insomniei

Anisia Nica |
Data actualizării: | Data publicării:
ceaiul de tei FOTO: Pexels @maria tyutina
ceaiul de tei FOTO: Pexels @maria tyutina

Care sunt beneficiile ceaiului de tei? Când trebuie consumat pentru potențarea efectelor?

Ceaiul de tei (Tilia sp.) a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri în medicina tradițională datorită efectelor sedative pe care le are. Acest produs ameliorează atacurile de panică, stările de tensiune și simptomele depresiei. Pe lângă acțiunea calmantă și anxiolitică bine cunoscută a ceaiului de tei, planta mai are și alte efecte uimitoare.

Sănătatea inimii

Ceaiul de tei este un aliat puternic al bolnavilor care suferă de afecțiuni cardiovasculare. Teiul are proprietăți hipotensive, iar calciul din produs va regla contracțiile musculare și pe cele cardiace.

Combate insomnia

Efectele relaxante ale ceaiului de tei intervin și în reglarea somnului. Deseori, persoanele care suferă de depresie sau anxietate se luptă și cu o calitate scăzută a somnului. Ceaiul de tei calmează, scade tensiune și combate insomnia. Se pare că aceste acțiuni sunt date de capacitatea teiului de a acționa ca și GABA (acidul gama amino butiric, un neuromediator de inhibiție al sistemului nervos).

Pentru a te bucura de efectele ceaiului de tei și pentru a avea parte de un somn liniștit este recomandat consumul ceaiului de tei înainte de culcare. Puteți adăuga o linguriță de miere și o felie de lămâie pentru un gust mai bun.

Efect antiinflamator

Antioxidanții din ceaiul de tei protejează corpul de efectul stresului oxidativ și au efect antiinflamator. Majoritatea bolilor sunt însoțite de inflamații, iar acest lucru se aplică în special la bolile cronice, precum: diabetul zaharat, cancerul și bolile de inimă. Consumul ceaiul de tei are capacitatea de a reduce inflamațiile și, mai mult decât atât, de a reduce durerea. 

Efect diuretic

Ceaiul de tei are efect diuretic și ajută la eliminarea toxinelor din corp. Acest lucru este benefic mai ales în cazul persoanelor care suferă de boli renale, de prostată sau de patologii ale vezicii urinare. Aceste proprietăți sunt folositoare și pentru persoanele care urmează cure de detoxifiere sau vor să slăbească.

Vezi și: Băutura care te scapă de INSOMNIE și oprește MIGRENELE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel