Ceaiul Masala: 6 motive sănătoase pentru care să consumi băutura cu specific indian

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Masala chai     Photo by Charlotte May from Pexels
Masala chai Photo by Charlotte May from Pexels

Ceaiul masala are o mulțime de proprietăți benefice pentru sănătate.

Nu există nimic pe lume care să nu poată fi rezolvat cu o ceașcă de ceai. Fie că este o durere de cap, o răceală sau doar o zi proastă normală - o ceașcă de masala chai este suficientă pentru a vă ridica starea de spirit și a vă face să vă simțiți mai bine. Este ușor de făcut și nu trebuie să depindeți de alții pentru o ceașcă perfectă de chai.

Tot ce ai nevoie sunt câteva mirodenii care sunt disponibile în comerț (chiar dacă sunt specifice bucătăriilor indiene), cum ar fi cuișoare, cardamom, ghimbir, scorțișoară, tulsi și puțină pudră de ceai.

Masala chai este plin de mirodenii care fac minuni pentru organism. Vă ajută să vă construiți imunitatea, tratează indigestia și are proprietăți antiinflamatorii pentru a numi câteva.

Numele chai vine din hindi și înseamnă ceai. De obicei conține ceai negru, lapte, un îndulcitor - care de regulă este miere sau zahăr brun și condimente: scorțisoară, cuișoare, anason stelat, cardamom, ghimbir, boabe de piper, vanilie turmeric, nucșoară etc, în funcție de gust. 

Dacă doriți să vă mențineți în formă și să țineți toate infecțiile la distanță în această iarnă, atunci citiți mai jos pentru a afla câteva beneficii uimitoare pentru sănătate ale masala chai.

Ajută la învingerea oboselii:

Masala chai este cea mai bună băutură pe care să o bei după o zi lungă obositoare. Ingredientele ceaiului ajută la calmarea organismului. De asemenea, conține cofeină, iar combinația de condimente și cofeină acționează ca cea mai bună modalitate de a alunga oboseala. Te menține proaspăt și te ajută să scapi de oboseală.

Bun pentru răceală și gripă:

Masala chai nu numai că întărește sistemul imunitar, dar ajută și la ținerea la distanță de răceală și tusei. Masala chai are proprietăți antibacteriene, antifungice, antiparazitare. Mai mult, efectele cuișoarelor, scorțișoarei, elaichi și ghimbirului fac ca masala chai să fie excelent pentru răceală și tuse.

Bun pentru inimă:

Ceaiul negru, care este una dintre principalele ingrediente din masala chai, are proprietăți antioxidante puternice și condimente precum cuișoarele și elaichi, care ajută la scăderea cantității de colesterol rău și îmbunătățește cantitatea de colesterol bun. Astfel, reducerea cantității de formare a plăcii de blocuri arteriale.

Accelerează metabolismul:

Un metabolism bun este necesar pentru pierderea în greutate, digestie și pentru bunăstarea generală. Când vine vorba de masala chai, este cunoscut ca un aliment generator de căldură și, prin urmare, ajută la accelerarea metabolismului.

Menține diabetul la distanță:

Cuișoarele, scorțișoara și elaichi, care sunt o parte esențială a masala chai, sunt cunoscute pentru a ajuta la prevenirea diabetului prin creșterea sensibilității la insulină din organism și scăderea nivelului de zahăr din sânge.

Excelent pentru perioada menstruației:

Dacă este acel moment al lunii și ai nevoie de ceva care să te calmeze, atunci masala chai îți vine în ajutor. Masala chai nu numai că îți calmează nervii și te face mai fericită, dar are și proprietăți de relaxare musculară. Elaichi, cuișoarele și scorțișoara acționează ca analgezice și te ajută să faci față durerilor menstruale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel