Ceaiul negru, tot ce nu știai despre interacțiunea cu medicamente, suplimente alimentare sau alimente

Angela Sabău |
Data publicării:
Ceai negru   FOTO pexels
Ceai negru FOTO pexels

Ceaiul negru poate fi consumat cu succes în locul cafelei, datorită conținutului de cofeină. Totuși, puțini știu că acesta interacționează cu o serie de medicamente, suplimente alimentare sau chiar cu unele alimente. Iată ce nu ar trebui să consumăm atunci când bem ceai negru, sau când ar trebui să evităm ceaiul negru.

Ceaiul negru interacționează moderat cu unele medicamente. Speicaliștii spun să fim precauți în situațiile în care luăm aceste medicamente:

Adenozină (Adenocard)
Ceaiul negru conține cofeină. Cofeina din ceaiul negru ar putea bloca efectele adenozinei (Adenocard). Adenozina (Adenocard) este adesea folosită de medici pentru a face un test pe inimă. Acest test se numește test de stres cardiac. Nu mai beți ceai negru sau alte produse care conțin cofeină cu cel puțin 24 de ore înainte de un test de stres cardiac.

Antibiotice (antibiotice chinolonice)
Ceaiul negru conține cofeină. Corpul descompune cofeina pentru a scăpa de ea. Unele antibiotice ar putea scădea viteza cu care organismul descompune cofeina. Administrarea acestor antibiotice împreună cu ceaiul negru poate crește riscul de efecte secundare, inclusiv nervozitate, dureri de cap, ritm cardiac crescut și alte efecte secundare.

Antibioticele care scad viteza cu care organismul descompune cofeina includ ciprofloxacina (Cipro), gemifloxacina (Factive), levofloxacina (Levaquin), moxifloxacina (Avelox) și altele.

Carbamazepina este un medicament utilizat pentru tratarea convulsiilor. Cofeina poate reduce efectele carbamazepinei. Deoarece ceaiul negru conține cofeină, în teorie consumul de ceai negru cu carbamazepină poate reduce efectele carbamazepinei și crește riscul de convulsii la unii oameni.

Cimetidină (Tagamet) poate scădea viteza cu care corpul dumneavoastră descompune cofeina. Luarea cimetidinei (Tagamet) împreună cu ceaiul negru ar putea crește șansa apariției efectelor secundare ale cofeinei, inclusiv nervozitate, dureri de cap, bătăi rapide ale inimii și altele.
Clozapină (Clozaril) împreună cu ceai negru poate crește efectele și efectele secundare ale clozapinei (Clozaril).
Dipiridamol (persantin) este adesea folosit de medici pentru a face un test pe inimă. Acest test se numește test de stres cardiac. Nu mai beți ceai negru sau alte produse care conțin cofeină cu cel puțin 24 de ore înainte de un test de stres cardiac.

Disulfiram (antabuz) poate crește efectele și efectele secundare ale cofeinei, inclusiv nervozitate, hiperactivitate, iritabilitate și altele.

Efedrina este un medicament stimulant al sistemului nervos. A lua ceai negru împreună cu efedrina ar putea provoca prea multă stimulare și, uneori, efecte secundare grave și probleme cardiace. Nu luați produse care conțin cafeină și efedrină în același timp.

Estrogenii pot scădea viteza cu care organismul descompune cofeina. A lua pastile de estrogen și a bea ceai negru poate provoca nervozitate, dureri de cap, bătăi rapide ale inimii și alte efecte secundare. Dacă luați pastile de estrogen, limitați aportul de cofeină.
Cofeina din ceaiul negru poate reduce efectele medicamentelor împotriva convulsiilor. De asemenea, întârzie eliminarea litiului din organism.

Medicamente pentru depresie (IMAO)
Cofeina din ceaiul negru poate stimula organismul. Unele medicamente utilizate pentru depresie pot stimula, de asemenea, organismul. Consumul de ceai negru și administrarea unor medicamente pentru depresie pot provoca prea multă stimulare a corpului și efecte secundare grave, inclusiv bătăi rapide ale inimii, hipertensiune arterială, nervozitate și altele.

Medicamente care scad descompunerea altor medicamente de către ficat (inhibitori ai citocromului P450 CYP1A2 (CYP1A2)) pot interacționa cu cofeina din ceaiul negru. Cofeina este descompusă de ficat. Unele medicamente scad eficiența ficatului în descompunerea altor medicamente. Acest lucru ar putea crește efectele secundare ale cofeinei din ceaiul negru. Unele medicamente care modifică ficatul includ cimetidina (Tagamet), ciprofloxacina (Cipro), fluvoxamina (Luvox) și altele.

Medicamente care încetinesc coagularea sângelui (medicamente anticoagulante / antiplachetare) ar putea un efect încetinit in cauza cofeinei din ceaiul negru, de asemenea, încetinind coagularea ar putea crește riscul de vânătăi și sângerări.

Nicotina poate stimula și inima. Luarea cofeinei cu nicotină poate provoca prea multă stimulare și poate provoca probleme cardiace, cum ar fi ritmul cardiac crescut sau tensiunea arterială.

Medicamente stimulante
Medicamentele stimulante accelerează sistemul nervos. Prin accelerarea sistemului nervos, medicamentele stimulante vă pot face să vă simțiți nervos și să vă accelereze bătăile inimii. Cofeina din ceaiul negru poate accelera, de asemenea, sistemul nervos. Consumul de ceai negru împreună cu medicamente stimulante ar putea provoca probleme grave, inclusiv ritmul cardiac crescut și tensiunea arterială crescută. Evitați să luați medicamente stimulante împreună cu ceai negru.

Medicamentele diuretice pot interacționa cu cofeina, în special în cantități excesive, poate reduce potasiul din organism. „Pastilele de apă” pot scădea, de asemenea, potasiul în organism. A lua produse care conțin cofeină împreună cu „pastile de apă” ar putea scădea prea mult potasiul în organism.

Medicamentele sedative (benzodiazepine) au efecte calmante. Ceaiul negru conține cofeină. Cofeina este un stimulent. Luarea ceaiului negru împreună cu benzodiazepinele ar putea bloca efectele calmante ale benzodiazepinelor din pastile. Unele benzodiazepine includ alprazolam (Xanax), clonazepam (Klonopin), diazepam (Valium), lorazepam (Ativan) și altele.

Interacțiuni minore pot apărea la combinația cu alcoolul, pilule contraceptive, medicamente pentru depresie (antidepresive triciclice)
Ceaiul negru conține substanțe chimice numite tanini. Taninii se pot lega de multe medicamente, medicamente pentru diabet (medicamente antidiabetice)

Există interacțiuni cu plante și suplimente

Portocala amara
Utilizarea portocalei amare împreună cu alte produse care conțin cofeină, cum ar fi ceaiul negru, pot crește tensiunea arterială și ritmul cardiac la adulții sănătoși, cu o tensiune arterială normală. Acest lucru ar putea crește riscul de probleme cardiace grave.

Ierburi și suplimente care conțin cafeină. Utilizarea ceaiului negru împreună cu alte plante și suplimente care conțin cofeină ar putea crește riscul de efecte secundare ale cofeinei. Produsele naturale care conțin cofeină includ cafeaua, ceaiul negru, ceaiul verde, ceaiul oolong, guarana, mate și altele.

Calciu
Consumul ridicat de cofeină din alimente și băuturi, inclusiv ceai negru, elimină calciul din organism în urină.

Echinacea poate scădea viteza cu care corpul elimină de cofeină. Consumul de ceai negru și administrarea echinaceei ar putea crește riscul de efecte secundare pentru cafeină, inclusiv nervozitate, dureri de cap și bătăi cardiace crescute.

Efedra și ceaiul negru sunt ambele stimulente. Acestea accelerează sistemul nervos central. Utilizarea lor împreună ar putea accelera prea mult, crescând riscul de hipertensiune arterială, atac de cord, accident vascular cerebral, convulsii și deces. Nu luați ceai negru cu efedră sau alte stimulente.

Acid folic
Ceaiul negru poate reduce cantitatea de folat pe care corpul o poate absorbi și utiliza.

Ceaiul negru ar putea încetini coagularea sângelui. Utilizarea acestuia împreună cu alte plante și suplimente care ar putea, de asemenea, încetini coagularea sângelui ar putea crește riscul de vânătăi și sângerări la unele persoane. Unele dintre aceste plante includ angelica, cuișoare, danshen, usturoi, ghimbir, ginkgo, Panax ginseng și altele.

Fier
Ceaiul negru ar putea interfera cu capacitatea organismului de a absorbi fierul. Probabil că aceasta nu este o problemă pentru majoritatea oamenilor, cu excepția cazului în care este deficit de fier. În acest cazul, beți ceai între mese, mai degrabă decât la mese pentru a diminua această interacțiune.

Kudzu
Consumul de ceai negru și administrarea de kudzu ar putea crește riscul de efecte secundare pentru cafeină, inclusiv nervozitate, dureri de cap și bătăi cardiace crescute.

Magneziu
Consumul de cantități mari de ceai negru poate crește cantitatea de magneziu care este eliminată în urină.

Melatonina
Ceaiul negru și melatoninei împreună pot crește nivelul melatoninei. Cofeina poate crește, de asemenea, nivelurile naturale de melatonină la persoanele sănătoase.

Trifoi roșu
Substanțele chimice din trifoiul roșu pot scădea viteza cu care organismul scapă de cofeină. Consumul de ceai negru și administrarea de trifoi roșu ar putea crește riscul de efecte secundare pentru cofeină, inclusiv nervozitate, dureri de cap și bătăi cardiace crescute.

Interacțiuni cu alimentele
Alimente care conțin fier
Ceaiul negru ar putea interfera cu capacitatea organismului de a absorbi fierul. Probabil că aceasta nu este o problemă pentru majoritatea oamenilor, cu excepția cazului în care sunt deficit de fier. 

Lapte
Adăugarea de lapte la ceaiul negru pare să reducă unele dintre beneficiile pentru sănătatea inimii ale consumului de ceai. Laptele s-ar putea lega de antioxidanții din ceai și îi va împiedica să fie absorbiți. Cu toate acestea, nu toate cercetările confirmă acest lucru. Sunt necesare mai multe dovezi pentru a determina cât de importantă ar putea fi această interacțiune, dacă există.

Ce doză se utilizează
O porție de 8 uncii de ceai negru oferă 40-120 mg de cofeină, ingredientul activ.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel