Cel mai bun remediu pentru a curăța plămânii. Dr. Beatrice Mahler: Asta înseamnă

Monika Baciu |
Data publicării:
EXCLUSIV
plamanii - FOTO: Freepik@kjpageter
plamanii - FOTO: Freepik@kjpageter

Acesta este cel mai bun remediu pentru a ne curăța plămânii în profunzime.

Există o serie de măsuri pe care le putem lua pentru a ne menține sănătatea plămânilor. Cel mai important lucru este să nu supunem plămânii la substanțe nocive, precum fumul de țigară. Dar, acest remediu care se află la îndemâna tututor ne curăță plămânii în profunzime.

Remediul pentru plămâni

Dr. Beatrice Mahler, medic primar pneumolog și managerul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL, care este cel mai bun tratament pentru plămâni. 

"Plămânul are nevoie doar de aer curat. În rest, are toate mecanismele necesare pentru a elimina praful din mediu. Plămânul trebuie să respire aer curat, așa că noi trebuie să avem grijă să nu îl supunem în mod voluntar la substanțe toxice, adică să nu fumăm. Pe de altă parte, trebuie să avem grijă să ne tratăm la timp afecțiunile respiratorii și să avem o viață sănătoasă. 

Asta înseamnă gimnastică respiratorie, pentru că plămânul sănătos asigură funcționarea corectă a inimii și a tuturor organelor",  a explicat dr. Beatrice Mahler, medic primar pneumolog și managerul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta",  în exclusivitate pentru DC MEDICAL.

Vezi și: Ce înseamnă un stil de viață sănătos. Dr. Alin Popescu: E un concept atât de simplu

Aerul curat, beneficii pentru sănătatea plămânilor

Aerul curat, esențial pentru plămâni - FOTO: Freepik@artroomstudio

Aerul curat furnizează oxigenul necesar pentru plămâni și întregul organism. Oxigenul este vital pentru funcționarea celulelor și a sistemului respirator în ansamblu.  Expunerea la aer poluat poate crește riscul de afecțiuni respiratorii cum ar fi astmul, bronșita și alte boli pulmonare. Respirând aer curat, riscul acestor afecțiuni poate fi redus semnificativ.

Aerul curat poate îmbunătăți calitatea respirației și poate ajuta la menținerea plămânilor sănătoși. Respirația profundă și curată poate ajuta la eliminarea toxinelor și la menținerea plămânilor curați.

Totodată, aerul curat poate ajuta la întărirea sistemului imunitar, făcând plămânii mai rezistenți la infecții și alte probleme de sănătate. Respirând aer curat, se poate simți o îmbunătățire a stării generale de bine și a energiei, deoarece plămânii primesc oxigenul necesar pentru a funcționa eficient.

Vezi și: Ce trebuie să știi despre slănină și țuică. Dr. Alin Popescu: Nimic nu e interzis

Cum avem acces la aer curat într-un mediu poluat

Accesul la aer curat într-un mediu poluat poate fi o provocare, dar pot exista soluții. Plantele de interior pot ajuta la îmbunătățirea calității aerului, absorbând anumite substanțe toxice și eliberând oxigen. La fel și în exterior, potrivit medicilor, zonele verzi sunt esențiale pentru furnizarea de aer curat în mediile urbane și nu numai.

Trebuie să evităm zonele cu trafic intens, industrii sau alte surse cunoscute de poluare atunci când este posibil. Totodată, putem folosi purificatoarele de aer care sunt dispozitive concepute pentru a îndepărta poluanții și particulele nocive din aerul interior. Acestea pot fi de mare ajutor în reducerea nivelului de poluare dintr-o încăpere și în asigurarea unui mediu mai curat pentru respirat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel