Cel puţin şapte medicamente antivirale cu molecule mici sunt în studiu clinic

Şapte medicamente cu molecule mici, care vizează în mod specific ARN polimeraza şi proteaza noului coronavirus (2019-nCoV), împotriva căruia nu s-a găsit niciun remediu specific, sunt în prezent în studiu clinic, a anunţat duminică un renumit expert chinez în afecţiuni respiratorii, Zhong Nanshan

Cercetătorii au descoperit că enzima de conversie a angiotensinei ACE2, un tip de receptor enzimatic pentru coronavirusul SARS (Sindrom Acut Respirator Sever), joacă un rol cheie şi în interacţiunea 2019-nCoV cu celulele umane. ''Cele două prezintă o similaritate semnificativă în domeniul de legare la receptor (RBD)'', a spus Zhong, menţionând că cercetarea demonstrează că CR3022, un anticorp uman monoclonal specific SARS-CoV, s-ar putea lega puternic de RBD 2019-nCoV, neutralizând astfel infecţia cu coronavirus, noteaza Agerpres. 

Concluzia oferă informaţii pentru cercetarea şi dezvoltarea medicamentelor, a notat Zhong adăugând că este nevoie de mai multe teste clinice pentru a dovedi efectul medicamentelor utilizate în unele cazuri individuale. El a precizat că este nevoie de timp pentru ca vaccinul împotriva virusului, care nu a fost încă dezvoltat, să fie implementat clinic.

''Am dezvoltat câteva planuri eficiente de tratament bazate pe experienţa şi practicile care au avut succes în lupta împotriva SARS. Folosirea mai multor măsuri de susţinere a vieţii a crescut rata de succes a tratamentului'', a precizat Zhong în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate Xinhua.

''Pe măsură ce aflăm mai multe despre boală şi devenim mai experimentaţi în diagnostic şi tratare, planul de tratament este actualizat de experţi organizaţi de Comisia Naţională de Sănătate, pentru a oferi îndrumări medicilor la nivel naţional. Planul actual este deja a patra versiune", a spus Zhong.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel