Cele două greșeli pe care le faci când urmezi o dietă. Dr. Șerban Damian: Nu are șanse să dureze. Duce la eșec și frustrare

Monika Baciu |
Data publicării:
EXCLUSIV
dieta - FOTO: Freepik@maylim
dieta - FOTO: Freepik@maylim

Când ești la dietă, poți să faci mai multe greșeli care îți pot afecta progresul și rezultatele. Dr. Șerban Damian ne-a explicat cum trebuie, de fapt, să arate o dietă corectă.

Unele diete promovează excluderea anumitor grupuri alimentare, cum ar fi carbohidrații sau grăsimile. Aceasta poate duce la deficiențe nutritive și poate afecta echilibrul nutrițional al dietei tale. Este important să incluzi o varietate de alimente sănătoase din toate grupurile alimentare pentru a asigura aportul adecvat de nutrienți și pentru a menține sănătatea pe termen lung.

Ce este, de fapt, o dietă corectă

Dr. Șerban Damian a explicat în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola ce presupune, de fapt, o dietă corectă. 

"Există principii de la care pornim. În primul rând să nu ne gândim că în termeni de dietă, adică principii stricte, că ne restricționăm de la anumite alimente.Trebuie să ne gândim la un stil de viață sănătos, la un set de atitudini pe care să le avem în fața alimentației în așa fel încât să ne menținem o greutate optimă sau să scădem în greutate, dacă este cazul. 

Ținutul dietelor nu face parte din lucrurile pe care le agreez. Vorbim de schimbarea stilului de viață. În primul rând, o persoană dacă vrea să facă ceva corect, trebuie să se autoeduce, să înceapă să cunoască lucrurile necesare care caracterizează un stil de viață. Dacă începi să te documentezi din surse bune și corecte, ceața începe să dispară și îți dai seama ce ar trebui să faci, adică să iei micul dejun. 

Lipsa micului dejun este o problemă frecvent întâlnită. Dacă ajungi să fii convins că e important să ai mese regulate de-a lungul unei zile, ai făcut un pas înainte",  a explicat dr. Șerban Damian, medic nutriționist, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola. 

Dietă - FOTO: Freepik@venakr

Cele două greșeli pe care le facem când urmăm o dietă

Mulți oameni cred că reducerea drastică a caloriilor este cheia pierderii în greutate rapidă. Cu toate acestea, o reducere excesivă a caloriilor poate duce la o scădere rapidă a metabolismului și poate afecta negativ starea generală de sănătate. Este important să ai grijă să consumi suficiente calorii pentru a-ți menține nivelul de energie și pentru a susține funcțiile corporale esențiale.

"Cea mai frecventă greșeală este restricția mare, adică își reduc aportul caloric într-o manieră care nu poate fi sustenabilă pe termen lung. Este principala greșeală, că se reped spre cea mai drastică dietă în speranța de a da jos kilograme multe deodată. O astfel de dietă nu are șanse să dureze pe termen lung și nu produce decât frustrare și conduce la eșec. Apoi, oamenii renunță, nu mai au răbdare să înceapă alte diete.

O altă greșeală ar fi a merge către restricții în ceea ce privește categoriile de alimente. Se pierde ideea de varietate, ideea de de diversitate în alimentație, așa cum ar trebui să fie în mod corect. Sunt două din cele mai frecvente greșeli.

Poți să consumi preparate sărate, dulci, nu contează. Important e ce conțin. Dacă un preparat sărat este fast-food, plin de grăsime, clar nu e un preparat bun. Trebuie să ne ferim de excese. Excesul de sare face rău. Excesul de dulce provenind din zaharuri nu e bun. Duce la creștere în greutate, probleme metabolice.

În viață avem nevoie de toate aromele, astfel încât să ne putem trăi viața cu plăcere, dar cu moderație",  a mai spus dr. Șerban Damian, medic nutriționist.

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel