Cele două lucruri simple care ameliorează durerea cronică. STUDIU

Dana Lascu |
Data publicării:
Meditație  FOTO: Pixabay
Meditație FOTO: Pixabay

Durerea cronică este o afecțiune gravă greu de controlat. Dar un studiu recent arată că două lucruri absolt ușor de făcut ajută la ameliorarea ei. Efectul benefic se extinde și asupra depresiei care însoțește adesea durerea cronică, arară cercetătorii.

Pacienții cu durere cronică și depresie care au participat la un curs de reducere a stresului bazat pe meditație și hatha yoga, au raportat în proporție covârșitoare – 89% - că programul i-a ajutat să găsească modalități de a face față mai bine durerii, în timp ce 11% au rămas neutri, arată un studiu publicat în Journal of the American Osteopathic Association (link direct sursa informației)

Durerea cronică este o afecțiune medicală frecventă și gravă care afectează aproximativ 100 de milioane de oameni doar în Statele Unite, iar cheltuielile generate de ea sunt, anual, de aproximativ 635 miliarde de dolari. Studiul la scară mică a fost realizat într-o populație semi-rurală din Oregon, unde problemele legate de accesibilitate, dependență și acces la îngrijire sunt frecvente. Participanții au primit instrucțiuni intensive despre meditație și hatha yoga pe parcursul unei perioade de opt săptămâni.

„Mulți oameni și-au pierdut speranța, deoarece, în majoritatea cazurilor, durerile cronice nu se vor rezolva niciodată pe deplin”, spune dr Cynthia Marske, osteopat, la Clinicile de sănătate comunitare din Benton. „Cu toate acestea, yoga și meditația pot ajuta la îmbunătățirea structurii și funcției corpului, care susține procesul de vindecare. (...) În durerea cronică, vindecarea implică învățarea de a trăi cu un nivel de durere, acest lucru este ușor de gestionat. Pentru aceasta, yoga și meditația pot fi foarte benefice”, a explicat dr Marske.

„Durerea cronică merge adesea mână în mână cu depresia”, spune dr. Marske. „Meditația și yoga pot ajuta la restabilirea sănătății mentale și fizice a pacientului și pot fi eficiente singure sau în combinație cu alte tratamente, cum ar fi terapia și medicamentele.”

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel