Cele mai noi descoperiri în tratarea bolilor neurologice rare, prezentate la Cluj-Napoca

Steluța Indrei |
Data publicării:
Creier
Creier

Un eveniment de marcă, la care participă peste 200 de specialiști ai lumii medicale europene, organizat în perioada 5-7 septembrie, la Cluj-Napoca, sub egida Academiei Europene de Neurologie (EAN), este dedicat celor mai noi descoperiri în tratarea bolilor neurologice rare. 

În prezent, nivelul provocărilor pe care sistemul nervos trebuie să le suporte este într-o continuă creştere. O demonstrează datele oficiale care arată că, pe lângă complexitatea afecţiunilor neurologice cunoscute publicului larg, de tip - Accident Vascular Cerebral, Parkinson sau Alzheimer, la nivel mondial, medicina şi cercetarea medicală se confruntă astăzi cu aproximativ 8.000 de boli considerate a fi ciudate sau rare, dintre care un procent ridicat îl reprezintă bolile neurologice rare.

Pentru multe dintre acestea nu există încă o diagnosticare sau un tratament precise, ceea ce constituie pentru cercetători argumente şi provocări permanente care, periodic, îi reunesc în ample dezbateri tematice, în căutarea de soluţii inovative.

Acesta este contextul în care, în perioada 5-7 septembrie, sub egida Academiei Europene de Neurologie (EAN), Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu" din Cluj Napoca, în parteneriat cu Institutul de cercetare ştiinţifică RoNeuro, Societatea pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii, Societatea de Neurologie din România şi Academia de Ştiinţe Medicale organizează cea de-a doua ediţie a Cursului Internaţional de Boli Neurologice Rare.

Personalităţi marcante ale neurologiei europene, din ţări precum Germania, Marea Britanie, Italia, Elveţia, Olanda, Belgia, Finlanda, Ungaria şi România se vor reuni la Cluj-Napoca, la Grand Hotel Italia, într-o amplă dezbatere despre evoluţia bolilor neurologice rare, diagnosticarea şi tratarea acestora, descoperirea de noi astfel de afecţiuni considerate a fi misterioase, dar şi despre dezvoltarea unor registre speciale de pacienţi.

Acestora li se vor alătura alţi 200 departicipanţi, medici rezidenţi şi specialişti, al căror interes manifestat faţă de acest eveniment a crescut semnificativ, doar dacă luăm în considerare faptul că în 2017, la prima sa ediţie, a reunit 120 de neurologi.

„Acest eveniment implică totodată şi reuniunea comitetului internaţional de lucru în ceea ce priveşte stabilirea priorităţilor la nivel european din perspectiva dezvoltării cercetării ştiinţifice aprofundate, dar şi din cea a abordării clinice a bolilor neurologice rare, Academia Europeană de Neurologie apreciind şi cu această ocazie, rolul primordial al neurologilor în îngrijirea acestor tulburări, necesitatea de a îmbunătăți nivelul organizării Unităților neurologice din Europa și formarea de neurologi în îngrijirea acestor tulburări neurologice rare”, a declarat preşedintele cursului, prof. dr. Dafin Mureşanu, preşedinte al SSNN şi al Insitutului de cercetare ştiinţifică RoNeuro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel