Centre mobile pentru vaccinare împotriva COVID. Dr Valeriu Gheorghiță spune când vor fi funcționale

Florina Pop |
Data publicării:
Dr Valeriu Gheorghiță coordonează campania națională de vaccinare împotriva COVID  FOTO: Facebook
Dr Valeriu Gheorghiță coordonează campania națională de vaccinare împotriva COVID FOTO: Facebook

Medicul Valeriu Gheorghiță spune că în funcție de calendarul de livrare a serului Johnson&Johnson vor deveni funcționale și caravanele mobile.

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID, spune că din luna aprilie ar putea deveni funcționale acele caravane mobile despre care se tot vorbea că vor ajunge în zone rurale și greu accesibile. ”Trebuie să avem și centre disponibile pentru localitățile din mediul rural, chiar dacă acolo poate adresabilitatea este mai scăzută. În paralel, vom operaționaliza acele centre mobile care să deservească populația din mediul rural, care să deservească populația care are un acces mai redus la un centru de vaccinare

Noi credem că în luna aprilie vor putea deveni funcționale, vom aștepta detalii referitoare și la calendarul de livrare pentru vaccinul Johnson&Johnson  care, după cum știm, are o schemă de administrare simplificată, prin administrarea unei singure doze. Se păstrează la un lanț de frig obișnuit, pe 2 grade, pentru aceste caravane mobile, centre mobile. În momentul în care vom avea un calendar de livrare stabilit atunci vom putea detalia planul nostru”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță. 

În opinia acestuia, este nevoie de ”un număr mai mare de centre în marile orașe, îmsă aceasta este posibilitatea la momentul actual”.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel