Centru de excelență în neurochirurgie, la Cluj-Napoca

Dana Lascu / 22 feb 2019 / 08:17
Ministrul Sorina Pintea, între prof.dr. Dafin Mureșanu (dreapta) și prof.dr. Natan M. Bornstein (stânga)
Ministrul Sorina Pintea, între prof.dr. Dafin Mureșanu (dreapta) și prof.dr. Natan M. Bornstein (stânga)

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, ieri, într-o conferință de presă, că la Cluj-Napoca va fi construit un centru de excelență în neurochirurgie, pentru care ministerul alocă 45 de milioane de euro, și care va fi printre cele mai moderne din Europa.

„Pentru Cluj-Napoca, un proiect de importanță națională, spun eu, este promovat de către Spitalul Județean de Urgență, astfel încât vom finanța un centru național de neurochirurgie, de excelență în neurochirurgie, un proiect care are finalizat studiul de prefezabilitate, un proiect absolut extraordinar și generos pentru partea de neurochirurgie și nu numai", a spus Sorina Pintea. 

Centrul va costa 45 de milioane de euro și, până la sfârșitul anului, ar urma să înceapă construcția efectivă, precizând că inițiativa îi aparține șefului Clinicii de neurochirurgie din Cluj-Napoca, prof.dr. Ștefan Florian.

„Va avea toată aparatura necesară unui centru de neurochirurgie, un centru de excelență, adică RMN, CT, angiograf, robot. (...) Când va fi terminat va fi printre cele mai moderne din Europa", a enumerat ministrul Sănătății.

Sorina Pintea a făcut declarațiile la o conferință de presă, unde a participat alături de prof. dr. Dafin Mureșanu, președintele Federației Europene a Societăților de Neuroreabilitare (European Federation of NeuroRehabilitation Societies - EFNR) și de dr. Natan M. Bornstein, membru în boardul Organizației Mondiale pentru Accident Vascular Ceverbral (World Stroke Organization).

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy