Centru de excelență în neurochirurgie, la Cluj-Napoca

Dana Lascu |
Data publicării:
Ministrul Sorina Pintea, între prof.dr. Dafin Mureșanu (dreapta) și prof.dr. Natan M. Bornstein (stânga)
Ministrul Sorina Pintea, între prof.dr. Dafin Mureșanu (dreapta) și prof.dr. Natan M. Bornstein (stânga)

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, ieri, într-o conferință de presă, că la Cluj-Napoca va fi construit un centru de excelență în neurochirurgie, pentru care ministerul alocă 45 de milioane de euro, și care va fi printre cele mai moderne din Europa.

„Pentru Cluj-Napoca, un proiect de importanță națională, spun eu, este promovat de către Spitalul Județean de Urgență, astfel încât vom finanța un centru național de neurochirurgie, de excelență în neurochirurgie, un proiect care are finalizat studiul de prefezabilitate, un proiect absolut extraordinar și generos pentru partea de neurochirurgie și nu numai", a spus Sorina Pintea. 

Centrul va costa 45 de milioane de euro și, până la sfârșitul anului, ar urma să înceapă construcția efectivă, precizând că inițiativa îi aparține șefului Clinicii de neurochirurgie din Cluj-Napoca, prof.dr. Ștefan Florian.

„Va avea toată aparatura necesară unui centru de neurochirurgie, un centru de excelență, adică RMN, CT, angiograf, robot. (...) Când va fi terminat va fi printre cele mai moderne din Europa", a enumerat ministrul Sănătății.

Sorina Pintea a făcut declarațiile la o conferință de presă, unde a participat alături de prof. dr. Dafin Mureșanu, președintele Federației Europene a Societăților de Neuroreabilitare (European Federation of NeuroRehabilitation Societies - EFNR) și de dr. Natan M. Bornstein, membru în boardul Organizației Mondiale pentru Accident Vascular Ceverbral (World Stroke Organization).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel