Cercetătorii au găsit acele gene care ar provoca boli ale inimii

Adisa Codruț |
Data publicării:
Inima
Inima

Experții americani susțin că au descoperit o serie de gene care ar determina apariția unor boli coronariene, implicit a atacului de cord.

Directorul executiv al Victor Chang Cardiac Research Institute, SUA, profesorul Jason Kovacic, scrie, într-un studiu, că s-au descoperit genele care sunt susceptibile de a provoca boli coronariene.

”În primul rând, acum am definit cu mai multă precizie genele precise care sunt susceptibile de a provoca boli coronariene”, afirma acesta. Specialistul susține că efectul acestor gene în organism s-ar resimți fie în arterele inimii care direct provoacă blocaje, fie în ficat pentru a crește nivelul de colesterol, ori în sânge pentru a schimba inflamația.

Profesorul subliniază că a treia descoperire din studiul coordonat de el este clasificarea celor 162 de gene în ordinea în care ar cauza boli coronariene. ”Unele dintre genele de top identificate pe această listă nu au fost niciodată studiate cu adevărat în contextul atacurilor de cord înainte. Găsirea acestor noi gene importante este cu adevărat incitant, dar și o adevărată provocare, deoarece nimeni încă nu știe exact câte dintre ele provoacă boală coronariană”, precizează expertul american, potivit medicalxpress.

Concluziile au fost formulate după analizarea a 600 de pacienți suferinzi de boala coronariană și alți 150 de oameni care nu aveau această afecțiune. Un alt beneficiu pentru pacienți pe care studiul l-a scos la iveală: testarea genetică îmbunătățită. 

”Această listă de gene rafinată și prioritizată pe care am publicat-o în acest studiu deschide multe noi posibilități în ceea ce privește testarea genetică mai precisă, precum și o mai bună înțelegere a cauzelor atacului de cord și dezvoltarea de terapii țintite pentru multe dintre noile ținte genetice pe care le-am găsit”, adaugă profesorul și cardiologul Jason Kovacic.

VEZI și: Obiceiurile zilnice care pot duce la atac de cord: atenție cât de des ieși la masă în oraș

Un atac de cord, sau infarct miocardic, are loc atunci când o parte a mușchiului inimii nu primește suficient sânge, conform Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. „Cu cât trece mai mult timp fără tratament pentru a restabili fluxul sanguin, cu atât mai mare este afectarea mușchiului inimii”, explică ei. Există o serie de factori de risc pentru infarct miocardic, unii dintre ei, inclusiv vârsta și istoricul familial, care nu sunt sub controlul nostru. Cu toate acestea, există o serie de obiceiuri de zi cu zi care pot duce în cele din urmă la evenimentul potențial mortal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel