Cereale integrale, conținutul care le face extrem de importante pentru sănătate

Angela Sabău |
Data publicării:
Orzul este unul dintre cele mai nutritive cereale integrale
Orzul este unul dintre cele mai nutritive cereale integrale

Despre importanța consumului de fructe și legume se vorbește mereu, dar specialiștii spun că la fel de important este consumul de cereale integrale.

Fructele și legumele par să fie în topul listei de alimente sănătoase, dar și cerealele integrale se află într-o poziție fruntașă în acest top, spun specialiștii. 
Există două tipuri de cereale: integrale și rafinate. Toate boabele cresc sub formă de miez și fiecare miez are trei straturi:
Germenul interior conține multe dintre vitaminele, mineralele și uleiurile sănătoase ale miezului.
Stratul mijlociu se numește endosperm. Este în primul rând amidon și furnizează energia de care are nevoie miezul pentru a crește.
Învelișul exterior, cunoscut sub numele de tărâțe, conține cea mai mare parte a fibrelor bobului.
Cerealele integrale obișnuite sunt făină integrală de grâu, fulgi de ovăz, orez brun și făină de porumb integrală. Boabele rafinate sunt măcinate, ceea ce elimină tărâțele și germenii interiori, așa cum sunt făina albă și orezul alb. 
Specialiștii recomandă consumul mai multor cereale integrale și restricționarea cerealelor rafinate. „Când mănânci un bob integral, obțineți mai mult decât fibra din tărâțe. Veți obține, de asemenea, toate vitaminele, mineralele, grăsimile bune, proteinele, antioxidanții și alte părți sănătoase ale germenilor cerealelor. Cerealele integrale reduc riscul bolilor de inimă și al diabetului de tip 2. Persoanele care urmează o dietă bogată în cereale integrale trăiesc, de asemenea, mai mult în comparație cu cei care mănâncă alimente din cereale rafinate”, potrivit Harvard Health Publishing.

Bărbații cu vârsta peste 51 de ani ar trebui să mănânce cel puțin 6 uncii de cereale integrale (aproximativ 168 grame) pe zi. În general, 1 uncie de cereale integrale este egală cu o felie de pâine, 1 cană de cereale sau 1/2 cană de orez gătit. Este destul de ușor să vă decideți între orezul brun mai sănătos și orezul alb rafinat. Dar selectarea pâinii și cerealelor integrale necesită adesea o lectură atentă a etichetei produsului. Nu vă lăsați păcăliți de termeni precum „făină de grâu”, „făină de grâu nealbită” și „făină de grâu îmbogățită”. Se pot referi la făină albă rafinată.
Același lucru este valabil pentru „măcinată pe piatră”, „multicereală”, „fortificat”, „organic” etc. Niciunul dintre acești termeni nu garantează că produsul are cereale integrale. Și nu este suficient ca „făcut cu cereale integrale” să apară undeva pe etichetă, deoarece poate constitui doar o mică parte din produs.
Pentru a vă asigura că obțineți cereale integrale reale, căutați cuvântul „întreg” sau „cereale integrale” înainte de numele cerealelor ca prim ingredient; de exemplu, „grâu integral măcinat cu piatră” sau „grâu integral 100%”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel