Chile va administra cea de-a patra doză de vaccin COVID începând din februarie. Este a doua țară care ia decizia, după Israel

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Campanie vaccinare
Campanie vaccinare

Cu două zile în urmă, premierul israelian anunța că persoanele peste 60 de ani și personalul medical vor face a patra doză de vaccin COVID, Israel fiind prima țară din lume care ia această decizie. Astăzi, și președintele statului Chile a anunțat că cetățenii țării sale vor face a patra doză de vaccin din februarie 2022. 

Israelul anunțat marți că va administra o a patra doză de vaccin împotriva COVID-19 persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani și personalului medical, devenind prima națiune din lume care face acest lucru, decizia fiind justificată de rapida răspândire a variantei Omicron de coronavirus. 

„Cetățenii Israelului au fost primii care au făcut cel de-al treilea vaccin și continuăm să conducem cu cel de-al patrulea vaccin”, a declarat prim-ministrul Naftali Bennett într-o declarație dată marți seara. El a ordonat autorităților să se pregătească pentru o campanie de vaccinare la nivel național.

Chile va administra din luna februarie cea de-a patra doză a unor vaccinuri COVID-19, începând cu persoanele din grupele de risc, înainte ca măsura să fie extinsă la nivelul întregii populații, a anunțat vineri președintele chilian Sebastian Pinera, citat de AFP și Agerpres. 

„Principala preocupare și totodată prioritatea noastră este aceea de a proteja viața și sănătatea compatrioților noștri”, a declarat președintele Pinera în cadrul unui eveniment ce a marcat prima aniversare a lansării în Chile a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Primii chilieni care vor primi cea de-a patra doză de vaccin vor fi angajații din sectorul sănătății, persoanele în vârstă și persoanele diagnosticate cu boli cronice.
Chile dispune deja de dozele necesare, a precizat președintele Sebastian Pinera.

Ministrul chilian al Sănătății, Enrique Paris, a justificat noua decizie prin faptul că studiile locale "arată cu adevărat că există o scădere a nivelului anticorpilor" care luptă împotriva virusului la șase luni după administrarea primei doze de vaccin.

Cel puțin 16,5 milioane de chilieni din totalul de 19,2 milioane de locuitori din Chile sunt vaccinați deja cu schema completă (două doze), reprezentând mai mult de 86% din populația țării.

Chile a raportat 1,7 milioane de infectări și 38.954 de decese asociate COVID-19 de la începutul pandemiei. În ultimele 24 de ore au fost raportate 54 de decese.

De la începutul lunii decembrie, campania de vaccinare din Chile a fost extinsă și pentru copiii cu vârste de peste trei ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel