Ce se întâmplă dacă mănânci mâncare fierbinte. Prof. dr. emerit Silviu Constantinoiu: Agentul termic este implicat
Acesta este cancerul pe care îl poți face dacă mânânci mâncare caldă.
Medicii chirurgi și anesteziștii au fost expuși la infecția cu COVID-19 în timpu intervențiilor chirurgicale, iar unul dintre cele mai periculoase momente ale expunerii a fost explicat de către prof. dr. Cristian...
Chirurgia în timpul pandemiei a expus medicii chirurgi la infectarea cu COVID-19, iar unul dintre momentele în care medicul este cel mai expus a fost detaliat de prof. dr. Cristian Lupașcu, la Academia de Sănătate, moderată de academicianul Irinel Popescu. „Probabil că cei care ne ascultă au deja o impresie formată în ceea ce privește măsurile de protecție pe care trebuie să le ia personalul medical care intră în contact cu asemenea pacient. Începând din momentul în care el este preluat de la salon sau de la rezerva lui sau, în cazul marilor urgențe, din Unitatea de Primiri Urgențe și dus în sala de operație, continuând cu un moment extrem de important și extrem de periculos al acestui protocol terapeutic, momentul punerii lui, așezării lui pe masa de operație și a pregătirii intubației. Aici medicul anestezist, având în vedere faptul că intubația are o parte, dincolo de cea farmacologică, partea mecanică, partea de așezare a sondei orotraheale, aici personalul, dar mai ales medicul care realizează intubația, este foarte expus”, a explicat el.
Dincolo de asta, medicii din toate specialitățile au avut obligativitatea de a purta costume de protecție speciale, suplimentare față de perioadele obișnuite. „Sigur că măsurile de protecție sunt foarte foarte complexe, se știe că a fost și este obligativitatea purtării unui echipament absolut complet care să protejeze începând de la creștet și până la tălpi, acele combinezoane, cagule, viziere sau ochelari etanși, de obicei două măști măcar FP 2, cu folosirea, dacă a fost cazul, a doua halate de protecție, a unor cizme speciale și așa mai departe, ca să nu mai vorbim de perioadele mult mai îndelungate de reamenajare a blocului operator, a sălii de operații între două operații cu caracter suspect sau COVID-19 confirmat. Aceste măsuri de reamenajare a bocului mergând de la două ore și jumătate la trei ore.
Mai multe detalii despre chirugie în pandemie găsiți în materialul video atașat.
Acesta este cancerul pe care îl poți face dacă mânânci mâncare caldă.
Medicul Simona Carniciu, totul despre diabet, obezitate și bolile metabolice, la Academia de Sănătate.
Mâncatul seara poate avea consecințe negative grave. Nu doar că duce la acumularea de kilograme nedorite, dar poate duce și la cancer.
Boala care afectează un milion de români. Poți suferi de aceasta și să nu îți dai seama încă de la început, iar consecințele sunt grave.
Examenul Doppler, esențial în prevenția AVC: o metodă neinvazivă și preciză pentru evaluarea riscurilor vasculare.
Prof. dr. emerit Silviu Constantinoiu ne va vorbi despre boala de reflux și cancerul esofagian, la Academia de Sănătate.
Dr. Eduard Petru Moțoescu, directorul medical al Spitalului Obregia vine la Academia de Sănătate.
Cum poate scăpa un virus dintr-un laborator. Cât de îngrijorătoare este situația din Congo sau COVID a fost produs într-un laborator?
Ce este, de fapt, generația fulg de nea. Cu ce probleme se confruntă aceasta.
Cum îți dai seama ce calmante funcționează pentru tine? Care pastilă e mai potrivită?
Dr. Cătălin Jianu, medic primar în chirurgie generală, vine la Academia de Sănătate de la DC Medical și DC News.
Vaccinul gripal, esențial în prevenirea bolii, nu reușește să ofere protecție constantă.