Chirurgul fals, reacția Grupului Monza România

Dana Lascu / 05 feb 2019 / 14:09
Conducerea lanțului de clinici private Monza a dat explicații
Conducerea lanțului de clinici private Monza a dat explicații

După ce s-a aflat că un chirurg escroc a operat zeci de paciente în România fără a avea studii, ci doar 8 clase, prima din clinicile private unde acesta a activat vine cu explicații.

Grupul Monza România anunță că are „toată deschiderea" față de „investigația care îl privește pe Matteo Politi".

A prezentat „actele necesare"

„Grupul Monza se declară parte lezată în acest context și a inițiat demersurile judiciare necesare împotriva lui Matteo Politi. Acesta a solicitat o colaborare, în decembrie 2018, cu Grupul Monza, pentru o intervenție chirugicală a unei paciente a lui Matteo Politi. În vederea acestei colaborări, Matteo Politi a prezentat actele necesare, inclusiv parafa de medic eliberată de Direcția de Sănătate Publică", se arată în poziția oficială a Monza.

A operat o singură pacientă 

Mi mult, reprezentanții lanțului de clinici private subliniază că a fost doar o singură intervenție.

„Menționăm că a fost realizată o singură intervenție chirurgicală. Intervenția chirurgicală a avut loc la Centrul Medical Monza, în luna decembrie 2018, pentru o pacientă căreia Matteo Politi îi oferise, în prealabil, consultație preoperatorie într-o altă instituție medicală. Niciun alt pacient al Grupului Monza nu a fost consultat sau operat de către Matteo Politi. Întreaga echipă a Grupului Monza România va lucra în strânsă legătură cu toate instituțiile implicate în ancheta referitoare acestui caz. Până la această colaborare punctuală, din decembrie 2018, Matteo Politi nu a mai avut nicio altă colaborare cu Grupul Monza (din Italia sau din România)".

Articole Recomandate
Comentarii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.22