Cifre alarmante: la fiecare trei minute o adolescentă se contaminează cu HIV

Scutaru Cristina |
Data publicării:
SIDA
SIDA

Potrivit unui raport al UNICEF, fetele cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani sunt principalele victime ale infecției cu HIV la nivel mondial.

Cifrele sunt alarmante: conform unui raport prezentat de UNICEF cu prilejul celei de-a 22-a Conferințe Internaționale de Sănătate care a avut loc în Amsterdam (Olanda), la fiecare 3 minute, în lume, o adolescentă este infectată cu HIV.

Directoarea generală UNICEF, Henrietta Fore, a găsit o explicație vizavi de această problemă: femeile şi fetele nu au acces la informaţii şi la serviciile care le sunt necesare sau nu au nici măcar posibilitatea de a refuza întreţinerea de relaţii sexuale neprotejate. HIV se propagă rapid în rândul persoanelor cele mai vulnerabile şi cele mai marginalizate şi din această cauză adolescenţii se află în mijlocul crizei.

Peste 100.000 de morți

În 2017, 130.000 de decese ale unor persoane cu vârste sub 20 de ani au avut legătură cu SIDA şi 430.000 de noi infecţii cu HIV au afectat acest grup de vârstă.

În cazul adolescentelor cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani, numărul deceselor stagnează, în timp ce în cazul altor grupe de vârstă a început să scadă din 2010.

UNICEF a denunţat într-un raport ''relaţiile sexuale întreţinute de la o vârstă fragedă, inclusiv cu bărbaţi mai în vârstă, relaţiile forţate care nu pot fi refuzate, sărăcia şi accesul insuficient la servicii de consiliere confidenţiale şi la teste''.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel