Cinci medici de la Matei Balș, infectați cu noul coronavirus. Dr Cătălin Apostolescu a confirmat

Georgiana Ioniță / 02 apr 2020 / 11:37
EXCLUSIV
Dr. Cătălin Apostolescu, Foto Facebook
Dr. Cătălin Apostolescu, Foto Facebook

Dr. Cătălin Apostolescu, şeful compartimentului Boli emergente de la Institutul Matei Balş, a confirmat pentru DC Medical, faptul că la Matei Balș sunt infectate cu noul coronavirus cinci cadre medicale.

"Da, este adevărat. Se fac testări periodice și dacă vreun doctor este simptomatic sau dacă o asistentă este simptomatică sau dacă relatează vreaun contact", a declarat dr. Cătălin Apostolescu pentru DC Medical. 

Întrebat dacă familiile medicilor prezintă riscul de infectare cu noul coronavirus, medicul ne-a răspuns:

"Nu sunt în pericol familiile. Medicii sunt băgați la izolare. Cei care au familii și nu au făcut contact cu familia, sunt izolați. Cei care au posibilitățile lor de autoizolare, vor face autoizolare", a spus acesta.

Potrivit dr. Cătălin Apostolescu, se va decide dacă este nevoie ca familiile medicilor infectați să fie testați, după ancheta epidemiologică.

"Se va judeca fie care caz în funcție de contextul epidemiologic și se va vedea la fiecare ce este nevoie să testăm sau nu", a explicat medicul. 

 

Articole Recomandate

LIDOCAINUM - prospect

24 ian, 21:44
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy