Cine riscă să aibă cancer colorectal la 20 sau 30 de ani. Explicațiile unui profesor de la Harvard

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Cancerul colorectal este diagnosticat tot mai frecvent la persoane mai tinere
Cancerul colorectal este diagnosticat tot mai frecvent la persoane mai tinere

Liliana Bordeianou, profesor de chirurgie la Universitatea Harvard și medic la Massachusetts General Hospital, a declarat la emisiunea DC Medical, Academia de Sănătate, că a crescut numărul de cazuri de cancer colorectal la oameni de 25-30 de ani.

Autoritățile sanitare americane au dispus ca majoritatea cetățenilor să facă un screening pentru cancerul colorectal de la vârsta de 45 de ani.

”Nu este neobișnuit pentru mine, la clinica unde lucrez, să întâlnesc oameni de 30 de ani sau de 25 de ani cu cancer colorectal. Avem populații de risc care pot dezvolta acest tip de cancer cum este comunitatea afro-americană”, explică Liliana Bordeianou, profesor de chirurgie la Universitatea Harvard din SUA, din Boston, și medic la faimosul spital Massachusetts General Hospital.

Potrivit acesteia, afro-americanilor li se recomandă să-și facă un screening preventiv la vârsta de 40 de ani. 

”După multe discuții și analizarea datelor s-a hotărât ca majoritatea oamenilor din SUA să facă un screening de la 45 de ani”, adaugă medicul Liliana Bordeianou. la emisiunea Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu.

Screeningul constă în clasica colonoscopie, care e dificil de realizat în zonele rurale - acei locuitori sunt nevoiți să meargă în orașe pentru procedură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel