Ciocolata neagră, mult mai bogată în calorii decât cea cu lapte. Care este explicația

Irina Radu |
Data publicării:
Ciocolata neagra
Ciocolata neagra

Ciocolata neagră conține mult mai multe calorii decât cea cu lapte. "Cu cât e mai bogată în calorii, cu atât e mai adevărată ciocolata neagră.", este de părere medicul nutriționist Mihaela Bilic. 

"Bobul de cafea și bobul de cacao sunt considerate miraculoase. În bobul de cafea se regăsesc peste 2.000 de substanțe, iar bobul de cacao este și mai valoros, pentru că avem untul de cacao, acea grăsime vegetală, ce are aspect de unt.

(...) La capitolul ciocolată, mare capcană este să mâncăm ciocolată. În momentul în care, pe etichetă, primul cuvânt nu este cacao/masă de cacao/unt de cacao, este clar că acolo avem mai mult zahăr decât cacao.

Nu există arbori de cacao care să acopere toate nevoile de ciocolată ale mapamondului. (...) Din păcate, acum, pe eticheta ciocolatei veți vedea primul ingrediente, în 80% din cazuri, zahărul și apoi veți vedea grăsime de cocos sau de palmier. Nici măcar nu mai există produsul cacao, este pus doar cât să dea culoare.", a declarat medicul Mihaela Bilic. 

De ce este ciocolata neagră bogată în calorii

 

"Ciocolata neagră este cea mai bogată în calorii. Pentru că un gram de grăsime are 9 calorii, un gram de zahăr are 4 calorii. O ciocolată cu lapte va avea în jur de 500 – 530 de calorii, o ciocolată neagră, pentru că este mult mai bogată în grăsime, va avea spre 600, poate chiar peste 600 de calorii.

Cu cât e mai bogată în calorii, cu atât e mai adevărată ciocolata neagră.

Ciocolata albă este o ciocolată care are mai mult unt, comparativ cu masa de cacao. Deci ciocolata albă este prin definiție cea mai grasă ciocolată, deci clar cea mai calorică.", a precizat dr. Biliac, la Antena 3.

Porția corectă de ciocolată

 

"Porția corectă de ciocolată este de trei pătrățele, niciodată mai mult de un rând. Tableta de ciocolată a devenit din ce în ce mai subțire, în prezent are 80 g și ne sugerează într-un fel porția corectă de ciocolată.", a adăugat Mihaela Bilic, la Sinteza zilei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel