Circa 88% dintre decesele COVID de săptămâna trecută sunt la nevaccinați

Adisa Codruț |
Data publicării:

Circa 88% dintre decesele cauzate de COVID în cursul săptămânii trecute s-au înregistrat la persoane nevaccinate.

În cel mai recent raport săptămânal dat publicității de Institutul Național de Sănătate Publică se precizează că 88,4% dintre decesele înregistrate din cauza infecției COVID au fost la persoane nevaccinate. 

Rezumat din raport, potrivit reprezentanților RO Vaccinare:

”COVID-19 - raport INSP: 88.4% din decesele înregistrate în săptămâna 22 - 28 noiembrie au fost la persoane nevaccinate.

În săptămâna 22 - 28 noiembrie 2021, 70.5% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate; 88.4% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate.

De la începutul pandemiei până în prezent:

* 1 din 102 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.

* 85.8% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 54.8% din decese au fost la bărbați.

* 93.2% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Trebuie să protejăm persoanele vulnerabile! Doar prin responsabilitate putem reveni la normalitate! Cea mai simplă și mai la îndemână metodă prin care putem să învingem virusul rămâne vaccinarea.

Prin vaccinare împotriva COVID-19:

- se reduce riscul de infectare;

- se reduce riscul de transmitere a virusului;

- se reduce considerabil riscul de spitalizare;

- se reduce considerabil riscul de deces.

Sursa: INSP (https://bit.ly/INSP-28noiembrie)”.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 2 decembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 1.149 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 66 decese dintre care 8  anterioare. Deși numărul cazurilor noi e infectări este în scădere, autoritățile se pregătesc de un nou val al pandemiei, după ce o nouă variantă a virusului a fost identificată în Africa de Sud. Din păcate, trei persane care s-au întors din această țară au fost testate pozitiv la sosirea pe aeroport. două sunt în București, iar una în Baia Mare, fiind vorba despre un sportiv. 

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că nu este exclus ca cele trei persoane care au fost testate pozitiv la sosirea din Africa de Sud, să fie infectate cu noua variantă Omicron. "Așteptăm rezultatele. Sigur că nu e exclus să fie și noua tulpină, pentru că, în mod evident, din zona din care vin persoanele respective încet-încet tulpina dominantă devine Omicron, în detrimentul tulpinii Delta", a spus Alexandru Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel