Ciuma, primul caz în California, în ultimii ani: cine a fost depistat pozitiv

Adisa Codruț |
Data publicării:
Ciuma  FOTO: Pixabay
Ciuma FOTO: Pixabay

Este primul caz de ciumă în California, în ultimii cinci ani. Persoana care a fost testată pozitiv a fost, cel mai probabil, pișcată de un purice infestat.

Un rezident al oraşului South Lake Tahoe, din California, a fost testat pozitiv pentru ciumă - o boală extrem de contagioasă, supranumită „moartea neagră” în Evul Mediu. Acesta este primul caz apărut în ultimii cinci ani în acest stat, au anunţat marţi oficiali din domeniul sanitar, potrivit unor surse citate de agerpres.ro.
Autorităţile sanitare din comitatul El Dorado au precizat într-un comunicat că probabil persoana a fost înţepată de un purice infectat fie în timp ce-şi plimba câinele în regiunea Tahoe Keys, fie de-a lungul Truckee River Corridor, în partea est-centrală a Californiei. Ancheta epidemiologică este încă în desfăşurare.
În South Lake Tahoe au fost instalate panouri care avertizează asupra prezenţei ciumei şi comunică măsurile pentru prevenirea expunerii, au precizat aceştia.
Ciuma - care se poate manifesta în trei tipuri inclusiv bubonică - este o boală foarte contagioasă şi deseori mortală provocată de bacterii transmise de rozătoare. Poate fi tratată în mod eficient cu ajutorul antibioticelor dacă este depistată la timp, au precizat autorităţile sanitare din El Dorado.
Persoana infectată se află sub supravegherea personalului medical şi se recuperează la domiciliu, au precizat autorităţile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel