CNAB: Măsuri suplimentare COVID la intrarea și ieșirea din țară de pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni. Aglomerație și debarcare cu program

Dana Lascu |
Data publicării:
Debarcarea pe Otopeni se va face cu program de duminică. Foto: ȘtiriDiaspora.ro
Debarcarea pe Otopeni se va face cu program de duminică. Foto: ȘtiriDiaspora.ro

Compania Națională Aeroporturi București, administratorul Aeroportului internațional Henri Coandă din Otopeni, a luat, începând de sâmbătă, noi măsuri de fluidizare, pentru gestionarea unui trafic în creștere pe fluxul de sosiri internaționale. Măsurile sunt impuse din cauza protejării contra COVID și pentru reduce aglomerația. 

CNAB a solicitat agenților de handling să secvențieze debarcarea pasagerilor din cursele care aterizează pe Aeroportul Internațional Henri Coandă din Otopeni, în grupuri de câte 50 de  persoane, la interval de 15 minute, se arată într-un comunicat.

„Se asigură astfel condiții mai bune pentru distanțarea pasagerilor în autobuze, pe flux și în zona de verificare a documentelor. Pasagerii sosiți din Uniunea Europeană (sau din Norvegia, Elveția, Islanda sau Liechtenstein) care posedă certificatul verde european COVID vor fi dirijați de către personalul aeroportului pe fluxul verde, direct către ghișeele de frontieră. Se va acorda prioritate familiilor însoțite de minori și persoanelor cu mobilitate redusă”, menționează documentul citat.

Pe fluxul de sosiri internaționale, o parte dintre pasageri vor fi dirijați către fluxul destinat curselor charter, unde sunt în funcțiune atât patru ghișee DSP suplimentare, cât și patru puncte de control de pașapoarte, cu personalul aferent, inclusiv angajați ai aeroportului. În terminal, în special în zonele unde se creează aglomerație, se suplimentează efectivele Jandarmeriei și Poliției Transporturi Aeriene, iar numărul de medici ai DSP va fi crescut cu șase pe fiecare tură, la orele de vârf de sosiri, menționează CNAB.

De asemenea, prin introducerea, din 20 decembrie, a formularului digital de localizare PLF (Passenger Locator Form), se simplifică operațiunile de control al documentelor, acesta făcându-se numai la ghișeele Poliției de Frontieră. Acest fapt va reduce mult timpul de așteptare, dă asigurări Compania.

„Întrucât se estimează un număr mare de pasageri pe fluxul de plecări internaționale, atât în zilele de după Crăciun cât, mai ales, în primele zile din ianuarie 2022, au fost deschise toate cele 13 filtre de control de securitate, care vor funcționa la capacitate maximă în orele de vârf, iar alocarea ghișeelor de check-in către companiile aeriene/agenții de handling se va efectua dinamic, pentru o încărcare echilibrată și reducerea aglomerației", se mai spune în comunicatul citat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel