Școală în vremea pandemiei. Dr Mihai Craiu: Părinții vor decide singuri

Adisa Codruț |
Data publicării:
Copil   FOTO: Pixabay
Copil FOTO: Pixabay

Medicul pediatru Mihai Craiu spune că părinții vor decide dacă își vor lăsa, din toamnă, copii la școală în funcție de mai mulți factori.

Medicul pediatru Mihai Craiu afirmă, într-o postare pe Facebook, că nu se știe deocamdată cum se va face școală din toamnă, subliniind că un cuvânt în acest sens îl au părinții.

”Astăzi nu știe NIMENI din sistemul de învățământ românesc ce va face copilul dumneavoastră pe 14 septembrie. Nu pentru că nu sunt pregătite școlile (unele chiar NU sunt!) ci pentru că se așteaptă noi date epidemiologice. Care sunt foarte diferite în diversele zone ale țării - apropos de faimosul sistem semafor ce face distincția în abordarea tipului de școală (on-line, hibrid sau în persoană) în funcție de transmiterea noului coronavirus în comunitate, cuantificată prin cazurile noi, la 1000 persoane, în populația respectivă, din ultimele 14 zile. Și, în final, trebuie spus că nu vine nimeni să vă ia copilul cu forța de acasă. Părinții vor decide singuri ce cred că ar trebui să se întâmple, ținând cont de sănătatea copilului și a familiei, corelate cu alți factori locali (mărimea transmiterii comunitare a SARS-CoV-2 în zonă, modalitățile de transport către/de la școală, etc) și cu facilitățile școlii în sine”, notează acesta.

Ce ar trebui știut până pe 10 septembrie detaliază medicul pediatru în postare:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel