Cocaina, scumpă și agresivă: ce efecte are, ce se întâmplă când o fumezi și cine o consumă de obicei: Asta e ceea ce se caută la ea!

EXCLUSIV
Cocaina - Foto: Freepick @roman
Cocaina - Foto: Freepick @roman

Cocaina: ce se întâmplă dacă o consumi, în cât timp își face efectul și cât timp durează efectele. Cocaina, scumpă, dar cine o consumă de obicei.

Dacă vorbim de cocaină, cea interzisă peste tot, cele mai periculoase cascadorii în trafic le fac persoanele aflate sub influența cocainei.

"La cocaină, nivelul de agresivitate este mult mai mare", subliniază George Cristian Curcă, directorul Institutului Național de Medicină Legală (INML).

Întrebat despre simptomele și semnele de alarmă pe care le prezintă un consumator de cocaină, directorul INML a amintit: "agresivitatea în comportament, în limbaj, transpirațiile, mioza".

"Agitația, transpirațiile... nivelul de agresivitate este mult mai mare și e cel care este căutat, pentru că e o excitație neuro-motorie, sexuală chiar la un moment dat, în anumite concentrații și asta e ceea ce se caută. Persoanele care consumă cocaină capătă curaj în mediul în care se află.

Nu ai alte opțiuni în mediul acela, pentru că dacă toată lumea consumă cocaină, atunci toată lumea are aceste trăsături de comportament și o persoană cu minte liniștită care s-a trezit în acest loc, fie pleacă, fie trebuie să consume, pentru că altfel e și prost recepționată și poate să fie în pericol. Astfel, cumva, mediul în care persoana respectivă se află, dacă nu are posibilitatea să părăsească acel loc în care începe acest consum, o aduce în situația în care să folosească.

Asta trebuie avut în vedere, faptul că mediul ambiental, comportamentul social, compania pe care o ai, pot să-ți îngusteze opțiunile pe care le ai. Nu mai ai așa de multe variante decât să pleci sau să consumi", a declarat George Cristian Curcă, în exclusivitate pentru DC Medical.

În cât timp se instalează efectele cocainei și cât durează

Dacă la cannabis efectele se instalează în 10 minute, la cocaină efectele se instalează cam în același interval, însă durează mai mult.

"La cocaină efectele durează mai mult, dar se instalează în câteva secunde, până la 10 minute, dar efectele durează mai mult", a mai spus directorul INML.

În ceea ce privește consumul de weekend al acestor substanțe, George Cristian Curcă spune că: "efectele țin tot 3 zile, ca la consumul de cannabis și asta înseamnă că tot weekendul se realizează sub pozitivitatea, se află sub influență persoana respectivă, chiar dacă consumul e sâmbătă. Efectul ajunge și luni. Dacă e duminică, cu atât mai mult ajunge luni.

Gândul că a fost în weekend și lasă că până luni trece, aici nu e cazul, nu e corect. Dar în ceea ce privește cocaina, e interzisă în toată lumea", a completat el.

Cocaina, scumpă. Care e profilul consumatorului. Cine o consumă de obicei

 

"Mașinile celor care vin la INML sunt bune și puternice. De obicei, consumatorii sunt aduși cu mașina Poliției, pentru că se reține carnetul imediat odată ce se pozitivează testul de salivă, DrugTest.

Astfel, mașinile sunt conduse de obicei de alte persoane sau de polițiști până la domiciliul consumatorului. Acești consumatori nu au probleme cu costul substanțelor", a conchis el.

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel